Si nou-nascutul merge cu avionul!

/ / Modificat: 2011-10-27
Si nou-nascutul merge cu avionul!

Majoritatea parintilor care calatoresc cu avionul cu nou-nascutii lor spun ca pregatirea pentru calatorie este adesea mai dificila decat zborul in sine. Acest lucru se datoreaza in primul rand faptului ca un nou-nascut doarme foarte mult timp in primele 2 saptamani de viata.


Majoritatea parintilor care calatoresc cu avionul cu nou-nascutii lor spun ca pregatirea pentru calatorie este adesea mai dificila decat zborul in sine. Acest lucru se datoreaza in primul rand faptului ca un nou-nascut doarme foarte mult timp in primele 2 saptamani de viata.

Nou-nascutii sunt fericiti daca au burtica plina, scutecul curat si un loc primitor unde sa doarma. Toate devin si mai usoare cand bebelusul este alaptat deoarece nu este necesara pregatirea laptelui praf. Totusi, exista cu siguranta cateva sugestii pentru o calatorie cat mai lipsita de griji:

1. Stiinta este putere

Fii foarte atenta la instructiunile de dinainte de zbor cu privire la masurile de siguranta.

Desi aceste lucruri poate iti par evidente, este foarte usor sa omiti anumiti pasi in timp ce incerci sa il asezi cat mai bine pe scaun. Totusi, ce ti se spune in timpul instructiunilor iti poate salva viata tie si copilului tau. Asadar, asculta cu atentie si retine care este cea mai apropiata iesire.


2. Este bine daca si insotitorii de zbor sunt pregatiti

Daca bebelusul tau are o afectiune care ii poate crea probleme in timpul zborului, avertizeaza-i pe insotitorii de zbor inainte de zbor.

3. Daca poti, zboara non-stop

Turbulentele puternice si accidentele se intampla cel mai frecvent in timpul decolarii si aterizarii. Cu cat turbulentele sunt mai rare, cu atat sansele ca bebelusului tau sa i se intample ceva sunt mai mici.

4. Incearca sa nu pui obiecte grele in locul de bagaje de deasupra capului

Desi s-ar putea sa nu ai de ales daca zborul este aglomerat, te ajuta mult sa nu existe bagaje grele deasupra capului copilului tau. In timpul turbulentelor, aceste obiecte mai grele s-ar putea sa nu stea in compartiment si sa loveasca pasagerii din apropiere.

5. Pune-ti centura de siguranta pe tot parcursul zborului

Turbulentele apar de cele mai multe ori fara un avertisment. Daca tii copilul in brate cand se intampla asta si tu nu ti-ai pus centura, este posibil sa il scapi.

6. Daca mastile de urgenta cu oxigen pica, pune-ti tu masca prima data

Daca mama are lipsa de oxigen in creier, nu va fii constienta indeajuns de mult timp pentru a-l ajuta pe bebelus. Prin urmare, ai grija de tine mai intai ca sa poti sa il ajuti cat mai bine.

7. Evita sa bei ceai fierbinte sau cafea

Daca apar turbulente, este posibil sa versi bautura. O bautura fierbinte poate cauza arsuri copilului tau daca se varsa pe el.

8. Impacheteaza indeajuns de multe scutece si haine ca sa iti ajunga cel putin doua zile

Este o idee buna sa ai aceste provizii la indemana in cazul in care bagajul tau este pierdut sau ratacit. In acest fel, nu vei fi nevoita sa cumperi alte haine si alte lucruri necesare pentru bebelus pana cand bagajul tau este gasit.

9. Insotitorii de zbor nu sunt bone

Insotitorul te va ajuta sa urci si sa cobori din avion si iti vor raspunde la intrebari, dar daca ii rogi sa iti tina copilul in timp ce tu faci altceva ii vei impiedica sa isi faca meseria. Prin urmare, asigura-te ca mergi la baie inainte sa urci in avion. Si daca va fi un zbor lung, gaseste o modalitate ca sa il iei pe bebelus cu tine.

Copiii pot calatori cu avionul indiferent de varsta. Principala dificultate pe care probabil o vei intampina este alaptarea in timpul zborului. In concluzie, vei avea nevoie de un loc mai retras care sa iti ofere destula intimitate.

Mult succes si un zbor sigur!


Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Bebelusi avion

Articole recomandate

Citeste si despre