Pericole din casa pentru nou-nascuti

/ / Modificat: 2012-01-10
Pericole din casa pentru nou-nascuti

Ai spune ca atunci cand este nou-nascut, micutul tau este cel mai putin predispus pericolelor din casa. El nu se poate misca de unul singur pentru a se lovi, nu se poate ineca cu obiecte mici pentru ca nu le poate prinde cu manutele si asa mai departe. Chiar si asa, casa ta ascunde o multime de pericole care atenteaza la sanatatea nou-nascutului!

Ia masurile de siguranta necesare inainte ca nou-nascutul sa paseasca pentru prima oara in casuta voastra draga!

Accesoriile potrivite pentru un somn sigur si linistit

Nou-nascutul nu are prea multe multe activitati cu care sa se indeletniceaca. In mare, el doar papa si doarme. Somnul micutului este predispus la multe riscuri daca nu te asiguri ca patutul in care doarme si accesoriile lui nu ii pun in pericol sanatatea, chiar viata.

Oriunde ar dormi copilul, trebuie sa o faca pe o saltea ferma si fixata foarte bine in margini, astfel incat sa nu existe riscul sa ramana blocat intre saltea si marginea patului. Salteaua si pozitia de somn pe spate reprezinta cele mai bune metode de prevenire a sindromului mortii subite la sugari, unul dintre cele mai mari si misterioase afectiuni care atenteaza la viata bebelusului.

Bebelusul nu necesita perna moale pentru a dormi cu capul pe ea si nici nu are nevoie de compania unor jucarii de plus sau a altor obiecte langa el, in patut, care pot "ateriza" din intamplare pe el si il pot sufoca.

Poate dormi foarte confortabil direct pe salteluta. Nici macar paturicile de bebelus nu sunt foarte indicate. Pentru mai multa siguranta, expertii recomanda un body mai grosut cu maneca si pantaloni lungi sau un sac de dormit special pentru el. Nu mai exista astfel riscul ca micutul sa-si traga accidental paturica peste fata si sa se sufoce.

Foto: sheknows.com

Siguranta in timpul schimbarii scutecelor

De la masuta pe care schimbi bebelusul si pana la produsele pe care le folosesti, toate se pot dovedi pericole in calea sanatatii lui.

Chiar daca ti se pare mic si neputincios, micutul tau te poate surprinde cu o forta inimaginabila. Tocmai din acest motiv trebuie sa fii tot timpul cu ochii pe el si nu este indicat sa il lasi singurel pe masa de schimbat scutece, fara a avea margini de protectie sau curele de siguranta cu care sa il fixezi si sa nu risti sa cada.

Bebelusul nu trebuie lasat niciodata singur pe masa de infasat, nici macar atunci cand este protejat de acele margini. Exista riscul ca in miscarile lui, bebe sa verse sticlute sau alte produse aflate in preajma lui si sa bage manuta in ele si apoi sa le introduca in gurita (lotiuni de corp etc.) sau sa le inhaleze (pudra de talc).

Siguranta nou-nascutului la baita

Cadita pentru bebelusi nu este obligatorie. Nou-nascutul poate fi spalat la fel de bine si intr-o cada pentru adulti, dar atentia trebuie sa fie inzecit mai mare in acest caz. Cadita speciala ofera un sentiment mai crescut de siguranta si riscurile ca micutul sa pateasca ceva sunt ceva mai mici.

Atunci cand copilul invata sa stea in fundulet, ai putea fi tentata sa cumperi micutului un scaunel special pentru baita. Acesta este creat pentru a mentine in mai multa siguranta bebelusul in timpul baitei, dar specialistii sustin ca ofera o falsa impresie de siguranta. Se pare ca cel mic poate aluneca usor de pe el, iar daca este lasat nesupravegheat, chiar si pentru o secunda, se pot intampla accidente cumplite.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Siguranta bebelusi Schimbare scutece bebelusi

Articole recomandate

Citeste si despre