De ce sunt adorabili bebelusii?

| | Modificat: 2019-01-17 11:37:12

 Cui nu-i plac obrajorii bucalati sau ochisorii mari ai unui bebelus?

Aceasta nu este o coincidenta, ci este rezultatul secolelor de evolutie genetica pentru adaptarea la mediul inconjurator.

Datorita aspectului, bebelusii sunt facuti sa trezeasca instinctiv afectiunea celor din jur: sunt adorabili si vrei sa ai grija de ei.

bebelus-dragut

In anii 1940, etologul Konrad Lorenz, a studiat obiceiurile (etosului) animalelor si a conditiilor lor de viata si a propus ca oamenii sa aiba grija de orice creatura care arata adorabil.

"Caracteristicile bebelusului (capul mic, ochii mari, fata rotundă) stimuleaza dorinta de a-l ingriji. In fiecare an studiez maimutele albastre din Kenya si simt aceeasi reactie. Copiii mi se par draguti," a explicat Marina Cords, profesor de ecologie, evolutie si biologie de mediu la Universitatea Columbia.

Ce spune specialistul

O cercetare stiintifiica din anul 2009, condusa de biologul Melanie Glocker de la Universitatea din Münster (Germania), a fost prima care a prezentat dovezi puternice ca oamenii se confrunta cu o reactie chimica profunda in creier, atunci cand se uita la copii.

Aceasta trezeste o parte a creierului mijlociu numita "nucleus accumbens," cunoscut si ca "centru de placere" si care este cea mai veche parte a creierului din punct de vedere evolutiv, implicat in procesarea recompensei.

Nimeni nu are nevoie de vreo demonstratie stiintifica pentru a afla de ce bebelusii sunt adorabili, ci pur si simplu ei trebuie sa se bucure de protectie si dragoste, sentimente dezinteresate si profunde.

Taguri Bebelusi Bebelusi adorabili Iubire bebelusi

Articole recomandate

Citeste si despre