De ce sunt adorabili bebelusii?

/ / Modificat: 2019-01-17 11:37:12

 Cui nu-i plac obrajorii bucalati sau ochisorii mari ai unui bebelus?

Aceasta nu este o coincidenta, ci este rezultatul secolelor de evolutie genetica pentru adaptarea la mediul inconjurator.

Datorita aspectului, bebelusii sunt facuti sa trezeasca instinctiv afectiunea celor din jur: sunt adorabili si vrei sa ai grija de ei.

bebelus-dragut

In anii 1940, etologul Konrad Lorenz, a studiat obiceiurile (etosului) animalelor si a conditiilor lor de viata si a propus ca oamenii sa aiba grija de orice creatura care arata adorabil.

"Caracteristicile bebelusului (capul mic, ochii mari, fata rotundă) stimuleaza dorinta de a-l ingriji. In fiecare an studiez maimutele albastre din Kenya si simt aceeasi reactie. Copiii mi se par draguti," a explicat Marina Cords, profesor de ecologie, evolutie si biologie de mediu la Universitatea Columbia.

Ce spune specialistul

O cercetare stiintifiica din anul 2009, condusa de biologul Melanie Glocker de la Universitatea din Münster (Germania), a fost prima care a prezentat dovezi puternice ca oamenii se confrunta cu o reactie chimica profunda in creier, atunci cand se uita la copii.

Aceasta trezeste o parte a creierului mijlociu numita "nucleus accumbens," cunoscut si ca "centru de placere" si care este cea mai veche parte a creierului din punct de vedere evolutiv, implicat in procesarea recompensei.

Nimeni nu are nevoie de vreo demonstratie stiintifica pentru a afla de ce bebelusii sunt adorabili, ci pur si simplu ei trebuie sa se bucure de protectie si dragoste, sentimente dezinteresate si profunde.

Taguri Bebelusi Iubire bebelusi

Citeste si despre