Cand este sigur sa punem cercei fetitei?

/ / Modificat: 2017-04-28
Cand este sigur sa punem cercei fetitei?

Gaurile in urechiuse pentru cercei in cazul bebelusilor reprezinta unul dintre subiectele controversate ale zilelor noastre. Fie ca este vorba doar de simtul estetic, fie ca parintii fac parte dintr-o civilizatie in care cerceii sunt un insemn al culturii lor, o parte dintre parinti aleg sa faca gaurile in urechi fetitelor inca de cand sunt in fasa. Trebuie spun si stiut in primul rand faptul ca nu exista nici o cauza medicala care sa impuna sa mai astepti. Dar procedura nu este una lipsita de riscuri.

cercei_fetite

Ar trebui sa recurg la un cabinet specializat sau sa merg pe mana unui cadru medical?

Nu toate cabinetele specializate in piercing au personal si aparatura speciala pentru a se putea descurca cat mai bine cu copiii.

De exemplu, pistoalele folosite adesea pentru piercing nu pot fi sterilizate, ceea ce inseamna ca riscul unei infectii precum hepatita este ceva mai ridicat.

Daca iti doresti sa dai gauri in urechi bebelusului tau, probabil cea mai sigura varianta este aceea de a intreba pediatrul daca te poate ajuta. El va folosi un ac steril pentru a face gaurile si cu siguranta va sti mai bine sa te invete cum sa ingrijesti urechiusele fetitei. Iata ce ar trebui sa mai stii inainte sa duci acest lucru la indeplinire:

Gaurile in urechi se fac fara anestezie. Durerea provocata de acest proces este una mai usoara chiar decat cea pe care o simtim la anestezie. Pentru siguranta, ii poti oferi bebelusului o pastiluta de ibuprofen inainte de a trece la treaba.

• Un alt lucru demn de luat in seama este acela ca fetita ta este inca foarte mica, nu intelege anumite lucruri si de aceea va duce adesea mana la urechiuse, crescand astfel riscul unei infectii. Pentru a preveni acest lucru, va trebui sa cureti urechiusele si chiar si cerceii cu alcool medicinal sau apa oxigenata de cateva ori pe zi sau cat de des iti recomanda medicul. Fii atenta mereu la urechiusele fetitei: daca zona din jurul gaurii se inroseste sau devine sensibila este semnul unei infectii.

Ai grija, de asemenea, ca cercelusii sa nu fie foarte stransi pe lobul urechii.

• Exista si riscul ca fetita ta sa aiba o reactie alergica la metal dupa ce ii faci gaurile in urechi. Daca in jurul gaurii din urechiusa apare o iritatie insotita de cojite, va trebui sa scoti cerceii. Pentru a evita aceasta situatie ar trebui sa te asiguri ca acele parti ale cercelului care ii ating urechea sunt din otel inoxidabil hipoalergenic sau aur de 14 karate. Daca iritatia si cojitele nu dispar, probabil ca micuta ta nu va putea purta cercei.

Inghitirea cerceilor. Acesta este probabil cel mai ingrijorator lucru. Majoritatea parintilor cunosc faptul ca jucariile sunt recomandate la anumite varste din cauza riscului de inghitire si inecare. Cum cerceii nu pot fi fixati permanent, riscul ca ei sa se desprinda si sa cada este unul destul de ridicat. In general, au dimensiuni mici si pot fi inghititi cu usurinta de cei mici.

Cat de mari sunt aceste riscuri? Cerceii sunt doar un lucru ce tine de estetica, iar riscurile nu sunt chiar atat de mari. Acum ca stii care sunt problemele care pot aparea si de ce trebuie sa te feresti, decizia iti apartine in totalitate.

Ii poti pune cercei fetitei la orice varsta vrei tu, atat timp cat ai in vedere toate aceste lucruri si te feresti de eventualele pericole. Daca mai tarziu ea isi va dori sa renunte la cercei, nu are decat sa ii dea jos din urechi. In timp, nefolosite, gaurile din urechi se vor acoperi.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Cercei fetite Gauri urechi cercei bebelusi

Articole recomandate

Citeste si despre