Cand ar trebui sa-i pui cercei fetitei tale

/ / Modificat: 2018-11-26
Cand ar trebui sa-i pui cercei fetitei tale

Ar trebui sa gauresc urechile fetitei nou-nascute pentru a pune cercei? Aceasta este, fara indoiala, una dintre dilemele cu care se confrunta mamele, deoarece exista mai multe mituri pe aceasta tema.

Academia Americana de Pediatrie pare sa nu fie de acord cu aceasta practica, foarte intalnita in randul parintilor.

Desi in unele culturi, perforarea urechilor fetelor este ceva normal, exista si parinti care nici nu vor sa auda de asa ceva. Desi au pareri divergente, exista pediatrii care vin cu cateva puncte de vedere care sustin ca nu este bine sa gauresti urechea unei fetite nou-nascute.

Miturile despre perforarea urechilor fetitelor

1. Se presupune ca atunci cand vor fi mari vor dori sa-si gaureasca urechile, dar in acel moment vor suferi mai mult si isi vor aminti mereu. Cand sunt copii nu-si aduc aminte.

2. Din motive practice, parintii decid sa-i puna cercei fetitei dupa nastere, astfel inca sa nu existe nicio idoiala cu privire la sexul copilului.

3. Gaurirea urechilor fetelor provoaca doar o durere de cateva secunde si, pentru ca sunt atat de mici, trec repede si nu-si mai amintesc. Bebelusii nu se resimt ca si noi

4. Unii o fac exclusiv din motive culturale.

5. Daca urechile sunt strapunse cand sunt mai mari, trebuie sa fie curatate in timp ce se vindeca si sa aiba grija sa nu se infecteze si este mai greu sa le convingi. Dimpotriva, cand sunt copii, parintii se ocupa de toate acestea.

Cand trebuie sa gauresti urechile fetitei tale?

Potrivit Academiei Americane de Pediatrie, ar trebui sa asteptati pana cand este mai mare pentru a evita diferite complicatii.

Chiar daca pare imposibil, este mai frecvent decat ai vrea sa recunosti. Aceste bucati mici de metal pot fi extrem de periculoase pentru un nou-nascut. Uneori se prind in hainele cu care il schimbi, ii poate baga in gura si inghiti.

Infectii

Multi parinti gauresc urechile fetitelor la cateva zile dupa nastere. Insa, trebuie sa te asiguri ca persoana care o face are echipamentul necesar si ca totul este corect sterilizat.

Nu se recomanda utilizarea unui dispozitiv de piercing care nu poate fi sterilizat, deoarece aceasta poate provoca o infectie fiicei tale si sansele de a face hepatita sunt ridicate.

Complicatii posibile

Reactii alergice

Daca bebelusul are o reactie alergica la metalul folosit pentru a face perforarea, poate provoca o infectie in lobul urechii.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Cercei fetite

Articole recomandate

Citeste si despre