Bebelusi la apa


Georgeta Sultana este cea care a pus bazele metodei "Sultana". Ce inseamna metoda "Sultana"? Pentru un profan, bebelusi care se balacesc in apa sub supravegherea atenta a unor animatori. Metoda presupune insa o pregatire temeinica a celor care se ocupa de copii, cu scopul de a contribui la dezvoltarea armonioasa a organismului dar si personalitatii copilului. Este o alternativa de crestere a copilului, ne marturiseste doamna Georgeta Sultana.

Inca de cand pasesti pragul casei doamnei Sultana, atmosfera de camin si dragostea pentru viata si pentru copii te inconjoara. Meseria asta nu se poate face fara iubire pentru copil si fara sa incerci sa intelegi copilul. "El comunica cu ochisorii, cu gurita, cu manuta, cu absolut tot si trebuie sa fii atent la  toate aceste semne, pentru ca vei ajunge sa-l intelegi si sa stii ca iti comunica ceva". Nu as fi crezut niciodata ca voi ajunge sa asist la o astfel de comunicare, dar este fantastic sa vezi atasamentul dintre copil si indrumator si legatura speciala care se naste intre ei, bazata pe ceva ce nu are nevoie de vorbe.


Copiilor le sunt aplicate diferite metode care sa le stimuleze dezvoltarea armonioasa a sistemului osos si muscular si care sa-i ajute sa fie intotdeauna lideri in grupul lor, mai spune doamna Sultana. De beneficiile acestei metode pot profita si copiii aflati in pericol de a dezvolta afectiuni neuromotorii. Pentru cei care sunt deja afectati, metoda poate aduce ameliorari semnificative, imbunatatind foarte mult calitatea vietii.

Cultura Frantei, tara in care si-a perfectionat aptitudinile si unde a devenit primul roman care detine certificat de animator emis de Federatia Franceza de Activitati Acvatice, nu a ifluentat-o foarte mult, Romania ramanand tara care se afla in inima dansei si unde a ales sa dezvolte metoda descoperita.Pionier in domeniul activitatilor acvatice in tara noastra, Georgeta Sultana are foarte multe planuri de viitor, menite sa dezvolte acest domeniu cum ar fi extinderea clubului Micii Campioni, lansarea unei reviste de specialitate si dezvolatarea unui program de training complex, pentru toti cei care doresc sa lucreze cu micutii.

Esential este, pentru orice meserie, sa ai pasiune pentru ceea ce faci, mi-a marturisit Georgeta Sultana.

Asculta interviul cu Georgeta Sultana, presedinte al Asociatiei Clubul Micii Campioni

Interviu realizat de Ana Maria Paraschiv, redactia Copilul.ro

Clubul Micii Campioni

Strada Strabuna nr. 26,

sector 1, Bucuresti

Tel./Fax: (021) 668 76 97

Mobil: 0722 58 78 68

       0722 31 00 52

E-mail:

georgeta.sultana@miciicampioni.ro

info@miciicampioni.ro

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul