Cum ii alini bebelusului tau durerile provocate de colici?

/ / Modificat: 2013-11-18
Cum ii alini bebelusului tau durerile provocate de colici?

Colicile sunt poate printre primele experiente nefaste cu care se confrunta bebelusul in primele luni de viata. Din punct de vedere medical, colicile se definesc ca dureri abdominale cu caracter spasmodic.

Din cauza sistemului digestiv insuficient dezvoltat, colicile sunt insotite de simptome si manifestari ingrijoratoare pentru parinti: tipete, plans puternic si de neoprit, stare de iritabilitate, agitatie, inrosirea puternica a fetei, lipsa apetitului etc.

alinan-happy-drink

Crizele de colici urmeaza un tipar repetitiv, aparand mereu cam in aceleasi momente ale zilei. Cu toate ca isi pot face aparitia in orice perioada din zi, aceste dureri incomode apar mai des dupa-amiaza sau seara, si mai putin dimineata.

Crizele izbucnesc la cateva ore distanta de la o masa si au un caracter destul de puternic. Pot aparea si pe timpul noptii, afectand calitatea somnului copilului.

Din pacate, medicii nu au descoperit inca metode eficiente de preventie a crizelor provocate de colici. Totusi, se considera ca aplicarea unor masuri in timpul meselor si imediat dupa aceea ar putea reduce severitatea atacurilor si frecventa acestor dureri la bebelusi. Cateva dintre acestea sunt:

  • Daca alaptezi, ai mare grija la ce mananci, deoarece unele alimente din dieta ta pot influenta aparitia colicilor.
  • Ai grija ca bebe sa suga corect la san, astfel incat sa inghita cat mai putin aer, iar dupa fiecare masa pune copilul pe umarul tau, pentru a eructa.
  • Nu ii da bebelusului sa pape mai mult decat are nevoie. Supraalimentarea favorizeaza aparitia acestor dureri abdominale incomode.

Pentru a preveni si alina eficient colicile, incearca si Alinan Happy Drink. Cu o compozitie naturala si unica - musetel, melisa si ulei de anason - produsul alina colicile bebelusilor hraniti cu biberonul. Musetelul si melisa au proprietati antispastice, calmand spasmele gastrice si intestinale, iar anasonul stelat, cu proprietatile lui digestive si carminative, impiedica fermentatia si ajuta bebelusul sa elimine gazele. Astfel, se va linisti si va adormi mult mai usor.

Pentru bebelusii care sunt alaptati la san, exista Alinan® baby solutie ce are in compozitie extracte naturale din tei, melisa si musetel. Inainte de alaptare, picaturile sunt puse pe sanul mamei, iar bebelusul le primeste in mod natural.

alinan-baby-solutie

Cu Alinan® Happy Drink bebelusul tau este fericit, iar tu te poti bucura in liniste de momentele petrecute alaturi de el!

Afla mai multe pe www.alinan.ro sau pe pagina de Facebook Copii Fericiti Parinti Linistiti.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre