Copilul tau are probleme la scoala? Cum iti dai seama de acest lucru

/ / Modificat: 2018-08-08
Copilul tau are probleme la scoala? Cum iti dai seama de acest lucru

Atunci cand copilul sau adolescentul incepe sa aiba probleme la scoala este bine sa il ajuti cat mai repede, pentru ca altfel cu cat mai mult persista problemele, cu atat mai mult va ramane in urma.

Dar cum poti sa iti dai seama daca copilul tau are probleme la scoala?

Copiii si adolescentii nu sunt intotdeauna sinceri atunci cand vine vorba de rezultatele lor de la scoala, mai ales atunci cand nu sunt multumiti de prpriile lor performante academice, asa ca iata care sunt cateva dintre semnele care ar putea sa te avertizeze ca cel mic se lupta cu invatatul la scoala:

Copilul tau refuza brusc sa mai vorbeasca despre scoala

Atunci cand copilul tau refuza sa iti mai spuna despre ce a invatat sau cum a fost la scoala, ar putea fi un semnal ca ceva nu este in regula.

Copilul tau are o schimbare de atitudine in ceea ce priveste scoala

Daca copilul tau devine brusc distant sau suparat atunci cand vine vorba de scoala, mai mult ca sigur acest lucru inseamna ca nu ii place ce se petrece acolo. Plictiseala este un alt indicator al faptului ca are probleme pentru ca adesea copiii care nu inteleg lectia se plang ca sunt plictisiti.

Este posibil sa spuna ca este plictisit si pentru ca stie deja ceea ce i s-a predat la ora, insa copiii se plang ca sunt plictisiti si daca nu inteleg ce li se preda, asa ca urmareste cu atentie orice schimbare de atitudine pe care copilul o manifesta.

Copilul tau petrece foarte mult timp facand teme pentru acasa

Daca copilul nu mai are timp liber pentru alte activitati deoarece isi petrece foarte mult facand teme pentru acasa ar putea fi un semn ca are probleme cu lectiile la scoala, de aceea ar fi bine sa te familiarizezi cu programa scolara si sa vorbesti cu profesorii si educatorii si in situatia in care este nevoie sa ii oferi celui mic ajutor.

Copilul incepe sa fie neascultator la scoala

Uneori atunci cand este neascultator la scoala este modalitatea prin care cel mic incearca sa iti distraga atentia de la faptul ca s-ar putea sa aiba probleme de invatare in cadrul orelor de studiu, asa ca daca de obicei copilul tau este ascultator si nu face prostii atunci cand este la scoala insa brusc devine neascultator in mod repetat, ar putea fi un semnal de alarma pe care nu trebuie sa il ignori.

Copilul tau insomnii si nu mananca

De multe ori ingrijorarea duce la probleme de somn si la lipsa poftei de mancare, asa ca cel mic ar putea sa aiba insomnii si sa manance mai putin daca are probleme la scoala.

Copilul tau ia note mici la scoala

Desigur aceasta este cel mai bun indicator al faptului ca cel mic are probleme la scoala, insa uneori atat copiii cat si parintii ignora acest semn. Parintii ar putea crede ca notele mici semnifica doar faptul ca copilul lor nu a inteles importanta invatarii unui anumit subiect sau a educatiei si cred ca atunci cand va mai creste copilul va acorda mai multa importanta activitatii sale academice.

Poate ca o nota mica din cand in cand nu este un motiv de ingrijoarare, insa un carnet de note plin de note mici ar trebui sa iti atraga atentia ca ceva nu este in ordine si ca cel mic are probleme.

Sprijinul si incurajarea copilului atunci cand incepe sa aiba probleme la scoala sunt cele mai importante in redresarea educationala a celui mic. Desi ai tot dreptul sa iti faci griji in privinta viitorului copilului tau atunci cand acesta are probleme de invatare, retine ca cea mai de succes lectie pe care o poate invata este cum sa depaseasca obstacolele.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Invatare copii Probleme scoala copii

Articole recomandate

Citeste si despre