Urmareste-ne:

Vitamine hidrosolubile

Vitaminele hidrosolubile includ: acidul ascorbic (vitamina c), tianina (vitamina b1), riboflavina (vitamina b2), piridoxina (vitamina b6), acidul nicotinic, niacina (vitamina pp), ciancobalamina (vitamina b12), acidul folic, folacina, acidul pantotenic (vitamina b3), biotina (vitamina h).

Oare copilul meu are nevoie de vitamine?

Oare copilul meu are nevoie de vitamine? Fiecare mama are momente in care doreste sa primeasca un raspuns clar la urmatoarea intrebare: sa ii dau sau sa nu ii dau copilului meu vitamine? Acesta este un aspect la care parintii se gandesc in multe circumstante, mai ales daca cel mic nu are pofta de mancare, nu mai are atat de multa energie sau se recupereaza dupa o perioada in care a fost bolnav. Unii parinti aleg sa ii dea copilului vitamine, dintre cele uzuale, vitaminele A, D, C, despre care ar fi auzit ca sunt bune si cred ca, desi poate nu sunt constant eficiente, nici rau nu pot face. Ceilalti parinti aleg sa consulte un medic pediatru. "Conform ultimului studiu privind automedicatia in cazul copiilor, dintre toate...

Vitaminele


 

In anul 1912, biochimistul american de origine poloneza Casimir Funk a reusit sa identifice vitamina B1, ce s­a dovedit a fi extrem de eficace in tratamentul contra unei grave maladii precum beri­beri. Pentru ca aceasta a redat bolnavilor forta si vitalitatea, Funk a numit-­o "amina vietii – vitamina". Asadar, v-­am prezentat etimologia cuvantului. Dar, totusi, ce sunt vitaminele?

Fundamentale pentru existenta, vitaminele sunt substante organice necesare proceselor vitale.

Pentru ca exista in cantitati infime in alimentele de origine naturala, sunt considerate nutrimente – precum proteinele, glucidele, lipidele, apa,...

Alte articole despre:  vitamine liposolubile


Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul