Vaccinuri interzise sarcina

Exista o serie de vaccinuri contraindicate in timpul sarcinii, in orice fel de conditii. in aceste cazuri nu exista nicio posibilitate de a se face imunizarea oricat de mare ar fi riscul dezvoltarii bolii la gravide.

Vaccinurile in sarcina

Vaccinurile in sarcina Cu toate ca multe medicamente si injectii imunizante sunt interzise femeilor insarcinate din pricina eventualelor efecte negative pe care le-ar putea avea asupra mamei si a fatului, exista si o serie de vaccinuri recomandate in timpul sarcinii. Unele dintre acestea protejeaza starea de sanatate a gravidutei, pe cand altele transmit anticorpi in trupului bebelusului pentru primele sale 3-6 luni de viata dupa nastere.   Foto: medindia.net In mod ideal, femeile care au atins varsta potrivita pentru a concepe un copil ar trebui sa se vaccineze impotriva diverselor afectiuni comune inainte sa ramana insarcinate. Chiar si asa, anumite tipuri de vaccin si-au dovedit eficacitatea in...

Vaccinuri recomandate in sarcina

Vaccinuri recomandate in sarcina Vaccinul este cea mai sigura cale de a te proteja de infectii cu bacterii si virusuri extrem de periculoase, unele chiar mortale. In timp ce multe dintre ele sunt facute in copilarie, unele sunt recomandate pe perioada sarcinii, pentru a te proteja atat pe tine, cat si pe fat de probleme grave de sanatate. Insa nu orice vaccin este sigur si eficient in sarcina. 
Vaccinarea in sarcina Vaccinurile in timpul sarcinii  trebuie sa respecte o regula esentiala pentru a fi sigure pentru fat: sa nu contina virus viu sau activat. In general, imunizarile in sarcina se fac cu virus inactiv pentru ca nu prezinta riscuri asupra fatului. Doar in cazuri exceptionale se recomanda...

Alte articole despre:  vaccin imunizare sarcina sanatate sarcina


Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul