Trigliceride

Dislipidemia la copii

Dislipidemia la copii Dislipidemia este o afectiune seriosa, care poate duce la probleme severe de sanatate la maturitate. Este un factor de risc pentru afectiunile cardiace si infarct. Alimentatia sanatoasa si miscarea sunt factori esentiali care ajuta la reducerea riscului de dislipidemie. Ce este dislipidemia Dislipidemia se refera la nivelul anormal de lipide si grasimi din sange, insa este asociata cel mai adesea cu un nivel marit de colesterol si trigliceride. Dintre acestea, LDL, sau colesterolul "rau", este principalul factor de risc. HDL, colesterolul "bun", este o lipoproteina densa care ajuta la eliminarea placilor nocive de colesterol din vasele de sange. Studii recente arata ca...

Interpretarea analizelor principale de sange

Interpretarea analizelor principale de sange Analizele de sange sunt unele dintre cele mai comune tipuri de teste care se fac cand mergi la medic. Acestea se fac in mai multe scopuri si ofera rezultate diferite. Sunt capabile sa depisteze virusi, bacterii, nivelul anumitor minerale si vitamine din sange si multe alte deficiente sau probleme. Cum se interpreteaza rezultatele?

Medicul iti ofera adesea o foaie cu toate valorile analizei tale de sange. Afli ca unele sunt normale, altele sunt depasite, dar nu stii exact cum se reflecta ele in sanatatea ta. Noi te ajutam sa afli interpretarea celor mai comune analize ale sangelui.

Glucoza

Testarea glucozei presupune depistarea nivelului de zahar din sange. Valorile...Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul