Strada

Cand este copilul pregatit sa mearga singur la scoala

Cand este copilul pregatit sa mearga singur la scoala Momentul cand copilul este pregatit sa mearga singur la scoala este unul dificil pentru multi parinti, fie din grija pentru siguranta micutului, fie pentru ca acesta este un pas normal in detasarea de parinti. Psihologii specializati in dezvoltarea copiilor spun ca cei mai multi copii sunt capabili sa se poarte corect intr-o situatie de urgenta, cu elemente-surpriza, in jurul varstei de 10 ani. Un indiciu important in alegerea momentului este chiar dorinta copilului tau de a fi mai independent si de a merge singur la scoala. Unii copii precoce pot fi pregatiti mai devreme, insa psihologii nu recomanda acest pas inainte de varsta la care copiii sunt destul de dezvoltati pentru a reactiona...

Invata copilul sa traverseze strada in siguranta

Invata copilul sa traverseze strada in siguranta Anual, copiii sunt implicati in accidente rutiere cauzate de traversare neregulamentara. Copiii sunt loviti de masini atunci cand traverseaza strada, se joaca in spatii inadecvate sau cand se plimba cu bicicleta. Este astfel foarte important ca parintii sa ii invete pe cei mici principalele reguli de circulatie.

Traversarea strazii este una dintre cele mai infricosatoare experiente din viata unui copil. Inainte insa de aceasta etapa, parintii trebuie sa se asigure ca le-au oferit copiilor informatiile necesare pentru ca aceasta actiune sa se desfasoare in siguranta.

Atunci cand il inveti pe cel mic regulile de circulatie, este foarte important sa ii exemplifici...Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul