Urmareste-ne:

Simptome oreion

Oreionul are o simptomatologie specifica: umflarea unei parti a fetei (sau a ambelor), dureri de gat sau urechi, greutati la ingerare. dar si febra, dureri musculare etc.

Oreionul la copii: care sunt simptomele si cum se trateaza

Oreionul la copii: care sunt simptomele si cum se trateaza Oreionul face parte dintre bolile infectioase ale copilariei. Spre deosebire de celelalte afectiuni specifice micutilor, oreionul are o manifestare specifica, destul de naplacuta si inconfortabila pentru cel infectat cu virusul urlian, care provoaca boala. Oreionul apare in general la copii cu varste cuprinse intre 5-14 ani si prezinta unele riscuri care se pot manifesta mai tarziu la maturitate. Ce este oreionul? Oreionul este o boala contagioasa, de etiologie virala, care afecteaza parotidele (glandele salivare), pancreasul exocrin, gonadele (ovarele si testiculele) si meningele (foita care inveleste creierul). Agentul etiologic (care provoaca boala), este virusul urlian...Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul