Ruptura prematura a membranelor

Ruptura prematura a membranelor se refera la scurgeri ale lichidului amniotic in perioadele anterioare travaliului.

Prolapsul de cordon ombilical

Prolapsul de cordon ombilical Prolapsul de cordon ombilical este o urgenta obstetricala rara care apare atunci cand cordonul aluneca sau cade prin colul uterin in vagin inainte sau in timpul nasterii bebelusului. Este o problema extrem de grava care ameninta viata fatului, din moment ce alimentarea cu oxigen poate fi suprimata din cauza aparitiei compresiunii la nivelul cordonului. Cordonul ombilical este cel care asigura supravietuirea fatului in cavitatea intrauterina. Rata mortalitatii in caz de prolaps al acestuia se incadreaza intre 11 si 17%, riscull fiind destul de mare daca nu se iau masurile necesare pentru salvarea vietii fatului. Care sunt cauzele prolapsului de cordon ombilical? Principala cauza a...

Ruptura prematura a membranelor

Ruptura prematura a membranelor Ruptura membranelor este o leziune a tesuturilor care formeaza sacul amniotic, de obicei aparuta la inceputul travaliului, cand se rupe apa. Ruptura prematura a membranelor se refera la scurgeri ale lichidului amniotic in perioadele anterioare travaliului. Aparitia acestui fenomen inainte de saptamana a 37-a este posibila in unele cazuri si poate afecta sarcina.

Aproape toate femeile care sufera de rupturi premature ale membranelor vor naste inainte de termen, majoritatea la doar o saptamana dupa aparitia leziunilor.
Care sunt factorii de risc? daca membranele sunt supuse unor presiuni interne sau externe, sunt inflamate, subtiri sau sunt predispuse la rupturi, atunci...Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul