Riscuri dependenta droguri sarcina

Dependenta de droguri si sarcina

Dependenta de droguri si sarcina Abuzul de droguri in timpul sarcinii presupune o multime de riscuri atat pentru mama, cat si pentru fat. Marijuana, cocaina sau heroina sunt unele dintre cele mai consumate si periculoase droguri care pot fi luate in sarcina. Efectele asupra fatului sunt devastatoare!

Riscurile pe care le presupune netratarea dependentei de droguri in sarcina se impart in 2 categorii: pentru mama si pentru fat. Ambii sunt pusi in pericol atunci cand gravida consuma droguri ilicite.

Riscurile consumului de droguri in sarcina pentru gravida

Printre cele mai frecvente boli si pericole care te pandesc daca abuzezi de droguri se numara:

anemie;
infectii ale sangelui si...

Sindromul abstinentei neonatale (sevrajul la nou-nascuti)

Sindromul abstinentei neonatale (sevrajul la nou-nascuti) Sindromul abstinentei neonatale sau sevrajul nou-nascutilor inglobeaza un grup de probleme medicale pe care copilul le manifesta dupa ce nu mai este expus drogurilor pe care le lua gravida in sarcina. Dependenta de droguri in sarcina se extinde si la fat, iar dupa nastere, nou-nascutul risca sa intre in sevraj in urma incetarii administrarii drogului. Cum apare si care sunt cauzele sindromului abstinentei? Cauza principala pentru care micutul sufera de acest sindrom este consumul de droguri in timpul sarcinii. Aproape orice medicament sau drog (heroina, cocaina, metadona sau stimulente, sedative, alcool ori antidepresive) pe care il iei cand esti gravida trece in sange si apoi prin...Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul