Prolaps uterin

Prolapsul uterin reprezinta alunecarea sau caderea uterului din pozitia normala din cavitatea pelvina in canalul vaginal. aceasta se intampla atunci cand apare slabiciunea musculara.

Prolapsul uterin

Prolapsul uterin reprezinta alunecarea sau caderea uterului din pozitia normala din cavitatea pelvina in canalul vaginal. Aceasta se intampla atunci cand apare slabiciunea musculara locala sau ruperea tesuturilor care sustin uterul. Sarcina, menopauza, nasterile la activ sau obezitatea sunt de cele mai multe ori principalele cauze ale relaxarii musculaturii locale. Care sunt cauzele? Uterul este mentinut in pozitie normala de muschi, ligamente si alte tesuturi. Uterul cade sau prolapseaza in canalul vaginal atunci cand muschii si testurile care il sustin se slabesc si cedeaza. Problema apare in mod frecvent la femeile care au la activ cel putin o nastere. De asemenea, sarcina in...

Alte articole despre:  sanatate femei


Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul