Sfaturi pentru parinti
Cateva sfaturi utile

Aici gasiti cateva sfaturi care sa va ajute sa imbunatatiti comunicarea in ceea ce priveste tutunul:

- Fiti un bun ascultator. Fiti sigur ca copilul se simte confortabil discutand orice cu dumneavoastra. Notati ceea ce copilul nu spune. Daca nu va vorbeste despre prietenii sai, de exemplu, luati initiativa si puneti intrebari.

- Fiti disponibil la discutii pe teme sensibile. Copiii trebuie sa stie ca se pot baza pe parintii lor pentru a primi informatii precise si corecte.

- Insistati asupra lucrurilor pe care copilul le face bine mai mult decat asupra celor gresite. Increderea in sine este cea mai buna protectie a copilului impotriva anturajului.


- Dati-i mesaje clare si la obiect cand vorbiti despre tutun si produse din tutun,  pentru ca copilul dumneavoastra sa stie exact ce il asteapta.

- Incurajati copilul sa inceapa activitati ce exclud fumatul, asa cum ar fi activitatile sportive. Multi antrenori descurajeaza vehement fumatul. Printre alte lucruri, influenteaza negativ performanta.

- Incurajati copilul sa se indeparteze de prietenii care nu-i recunosc sau nu-i respecta motivele pentru care nu fumeaza.

- Cititi, priviti la TV si duceti-va la film impreuna cu copilul dumneavoastra. Comparati imaginile din media cu realitatea. Spre exemplu, urmariti un erou ce fumeaza cum fuge de raufacatori.

- Fiti atenti la cei cu care copilul petrece mult timp. Daca are cel putin un prieten apropiat ce fumeaza, sansele sa puna mana pe o tigare sunt mult mai mari. Daca acesta este cazul, nu asteptati pana cand copilul va fi deja fumator. In loc sa faceti asa, Dr. Izenberg sugereaza sa intrebati ceva de genul "Prietenul tau, Mihai, fumeaza, nu-i asa? Te simti tentat sa fum ezi si tu cu el?"

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul