Ce ar trebui sa stie parintele pentru a-si proteja copilul de droguri
 

- Cel mai important lucru pe care il poate face un parinte este sa fie un model pentru copilul sau.

- Discutiile sincere si deschise pot da o mare lovitura drogurilor: acestea isi vor pierde atractia de lucru secret si misterios.

- O imagine "catastrofala" a consumului de droguri nu ajuta la nimic; e mai bine sa arati copiilor atat partile bune ( calmarea durerilor, buna dispozitie, etc.), cat si pe cele negative ale utilizarii unor astfel de substante; daca li se spune ca sunt deosebit de nocive si ei observa ca, totusi, unele persoane le folosesc ( ex.: medicul prescrie morfina unui bolnav, parintii sau alti cunoscuti fumeaza sau beau alcool), ei vor considera ca au fost pacaliti si ca interdictia este doar un exces de severitate din partea dumneavoastra.


Daca va confruntati cu problema consumului de droguri de catre copiii dumneavoastra nu treceti direct la concluzii; e bine sa ascultati, mai intai, explicatiile copiilor pentru a cunoaste cauzele care i-au determinat la acest gest si apoi sa incercati sa le inlaturati sau sa-i ajutati pe copii sa le inlature ei insisi.

- Incercati sa cunoasteti, pe cat posibil, intregul cerc de prieteni al copiilor dumneavoastra si familiile acestora; discutati atat cu copiii, cat si cu parintii lor asupra problemelor comune.

- Atrageti atentia copiilor asupra eventualelor persoane dubioase din anturajul lor; evitati interdictia brutala si fara explicatii de a mai vorbi cu cineva.

- Observati comportamentul copiilor si sesizati eventualele schimbari negative intervenite in modul lor de viata ( nepasare, irascibilitate, raspunsuri obraznice, agresivitate, absenta nejustificata de acasa sau de la scoala, cheltuieli mari, detinerea unor sume de bani, obiecte de valoare, etc.). Identificati cauzele acestor schimbari de comportament si a provenientei bunurilor respective si discutati cu ei pentru a-i determina sa se indrepte si sa renunte la aceste bunuri.

- Mentineti legatura in permanenta cu unitatile de invatamant; in caz de nevoie apelati la institutiile specializate care pot oferi consultanta si ajutor (politie, cabinete medicale, organizatii neguvernamentale).

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:


Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul