Pedagogia waldorf

Pedagogia Waldorf, sistem alternativ de invatamant

Pedagogia Waldorf, sistem alternativ de invatamant Pedagogia Waldorf este un sistem alternativ de invatamant pentru copii. Scoala de tip Waldorf se bazeaza pe promovarea artei si a spiritului artistic in dezvoltarea copilului. Cu alte cuvinte ea se bazeaza pe invatare prin dezvoltarea aptitudinilor innascute prin arta si mestesug. Nu exista manuale, note sau calificative pentru elevi. Sistemul Waldorf este prezent si in scolile si gradinitele din Romania.

Ce este pedagogia Waldorf?

Educatia Waldorf a fost dezvoltyata de Rudolf Steiner in 1919 si se bazeaza pe o intelegere profunda a naturii si dezvoltarii umane.

Pentru un elev integrat in acest sistem muzica, dansul, teatrul, literatura si artele in general nu...

Totul despre Metoda Waldorf: o forma de invatamant alternativ

Totul despre Metoda Waldorf: o forma de invatamant alternativ Una dintre cele mai populare metode educationale alternative, integrata in invatamantul de stat, este pedagogia Waldorf. Ea priveste fiinta umana ca individ care are nevoie de forme de invatare adecvate nivelului sau de dezvoltare fizica, sufleteasca si spirituala. Dascalul trebuie sa inteleaga inainte de toate fiinta launtrica a copilului, sa-i respecte nevoile si sa-l stimuleze sa-si dezvolte imaginatia si creativitatea inca din primii ani de gradinita. Din acest punct de vedere, pedagogia Walfdorf este considerata o metoda de educare in functie de nevoile reale ale copilului, vazut ca fiinta in evolutie. Cum s-a nascut metoda Waldorf? Metoda Waldorf a fost creata de pedagogul si...Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul