Ocluzie intestinala

Ocluzia intestinala

Ocluzia intestinala Ocluzia intestinala se defineste prin blocarea partiala sau totala a intestinului subtire sau gros (colonului). Cand are loc obstructia, continutul nu poate fi propulsat si eliminat si pot aparea complicatii. Daca este lasata netratata, ocluzia duce la deteriorarea tesutului intestinal afectat si la infectii cauzatoare de moarte.

Care sunt cauzele?

Ocluzia intestinala poate aparea din mai multe motive. Aceasta poate avea cauze mecanice sau poate aparea ca rezultat al unor boli care afecteaza intestinele.

Cele mai comune cauze ale obstructiei mecanice a intestinului subtire sunt:

adeziunile intestinale (testut cicatricial); hernii (portiuni de...

Probleme intestinale la copii. Ce trebuie sa stii

Probleme intestinale la copii. Ce trebuie sa stii "Nu vreau sa merg astazi la scoala. Ma doare burta.", este scuza pe care multi copii o folosesc pentru a lipsi de la cursuri, atunci cand au un test sau cand pur si simplu nu au chef de scoala. Evident, poate fi o motivatie pentru chiul, insa cand copilul apeleaza adesea la aceasta lamentatie e cazul sa te gandesti serios daca nu cumva are o problema medicala. Milioane de copii din intreaga lume sunt diagnosticati anual cu probleme intestinale. In vreme ce unele dintre ele vor disparea la fel de repede cum au aparut, altele se pot complica, fiind necesare tratamente atente. Iata care sunt cele mai frecvente probleme intestinale la copii, cum se manifesta si cum pot fi tratate si...Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul