Interactiune medicamente alimente

Alimentele pot interveni asupra efectului medicamentului in organism. unele pot anula efectul, altele pot incetini absorbtia, iar altele pot crea probleme de sanatate.

Alimente de evitat cand iei medicamente

Alimente de evitat cand iei medicamente Unele medicamente se administreaza pe stomacul gol, altele dupa masa in timp ce o parte se iau in timpul mesei. Totusi, alimentele pot interveni asupra efectului medicamentului in organism. Unele pot anula efectul, altele pot incetini absorbtia, iar altele pot crea probleme de sanatate. Interactiunea aliment-medicament O interactiune intre un aliment si un medicament apare atunci cand ceea ce mananci afecteaza componentele din medicament, astfel incat efectul pe care ar trebui sa il aiba este redus sau anulat. Ea poate aparea atat in cazul medicamentelor prescrise de medic, cat si in cele fara recomandarea acestuia precum vitaminele, mineralele si alte suplimente alimentare. Majoritatea...Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul