Icter prelungit nou nascut

Icterul prelungit se caracterizeaza prin depasirea perioadei de maxim 3 saptamani, cand icterul fiziologic al nou-nascutului ar trebui sa dispara.

Icterul prelungit la nou nascuti

Icterul prelungit la nou nascuti Icterul prelungit se caracterizeaza prin depasirea perioadei de maxim 3 saptamani, cand icterul fiziologic al nou-nascutului ar trebui sa dispara. Acesta apare cam in primele 2 zile dupa nastere, in general cam in primele 24 de ore. Perioada in care dispare, fara nevoia unui tratament, se incadreaza intre 1-3 saptamani. Ce este icterul? Icterul este o afectiune care se defineste prin ingalbenirea pielii si a partii albe a globului ocular cauzate de cresterea nivelului bilirubinei din sange (hiperbilirubinemie). Icterul care apare la nastere se numeste fiziologic. Desi dispare de la sine in interval de cateva saptamani dupa nastere, in unele cazuri acesta se prelungeste si...Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul