Greutate corporala

Legatura dintre greutate si depresie

Legatura dintre greutate si depresie Tot mai multe cercetari stiintifice recente au constat o legatura evidenta intre greutate si depresie. Schimbarile bruste ale dispozitiei iti pot afecta in mod considerabil regimul alimentar atat spre extrema infometarii, cat si in directia mancatului excesiv. Legatura dintre oscilatiile de greutate si simptomele depresiei se explica prin influenta proceselor biologice ale creierului asupra starii generale de bine, implicit asupra apetitului.
Depresia si supraalimentatia Mai multe studii din domeniul psihiatriei au stabilit o conexiune intre tulburarile depresive si predispozitia la obezitate.

Sentimentele persistente de tristete, lipsa de speranta si anxietatea determina o...

Metabolismul si greutatea corporala

Metabolismul si greutatea corporala Metabolismul este un proces constant care incepe la nastere si se termina odata cu moartea. Acesta se caracterizeaza prin cantitatea de energie (calorii) pe care organismul o arde pentru a functiona normal. Fie ca mananci, bei, dormi sau faci curat, organismul arde continuu calorii pentru a-si asigura functionalitatea. Afla care este legatura dintre el si greutatea corporala!

Modul de functionare a metabolismului

Dupa ingerarea unui aliment, moleculele din sistemul digestiv - enzimele - sparg proteinele in aminoacizi, grasimile in acizi grasi si carbohidratii in zaharuri simple. Acestea sunt absorbite in sange, iar acesta le transporta la celule.

Matebolismul...Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul