Glomerulonefrita acuta

Glomerulonefrita acuta este o afectiune renala caracterizata prin inflamatia glomerulilor renali. Cauzele sunt grupate in postinfectioase, renale si sistemice.

Glomerulonefrita acuta poststreptococica

Glomerulonefrita acuta poststreptococica Glomerulonefrita acuta poststreptococica se caracterizeaza printr-o inflamatie acuta a glomurelilor renali aparuta dupa o infectie cu streptococ. Boala apare mai ales in randul copiilor de sex masculin, dar ramane o afectiune extrem de rara.     Glomerulonefrita este o afectiune renala. Glomurelii au rolul de a filtra si excreta excesul de apa si substante toxice din sange. Atunci cand acestia se inflameaza dau nastere glomerulonefritei. Aceasta impiedica rinichii sa-si indeplineasca functiile.   Afectiunea este frecventa in randul copiilor, insa este o aparitie extrem de rara. Specialistii sustin ca doar 1 din 10.000 de copii fac aceasta boala si ca este mai frecventa...Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul