Fibroza chistica

Fibroza chistica

Fibroza chistica este o boala mostenita de copil de la parinti Fibroza chistica este o boala genetica, mostenita, in care sunt afectate glandele secretorii, care produc mucusul si sudoarea. Boala se mosteneste atat de la mama, cat si de la tata, parintii neavand, cel mai probabil, boala manifesta, dar pasand genele lor afectate copilului. Fibroza chistica afecteaza in primul rand plamanii, pancreasul, intestinele, sinusurile si organele sexuale. Copiii cu fibroza chistica au mucus ingrosat si lipicios. Acesta nu se poate elimina corespunzator si se acumuleaza in plamani si blocheaza caile respiratorii. Acumularea de mucus favorizeaza dezvoltarea bacteriilor, ceea ce duce la infectii...

Fibroza chistica la copii

Fibroza chistica la copii Fibroza chistica este o anomalie genetica grava care afecteaza plamanii si sistemul digestiv. Copiii care sufera de aceasta afectiune sunt predispusi la infectii repetate la plamani. Desi nu exista un tratament care sa vindece complet boala, descoperirile recente in vederea dezvoltarii de noi terapii pot asigura copiilor o viata lunga si confortabila.

Ce este fibroza chistica si care sunt cauzele?

Fibroza chistica perturba functionarea normala a celulelor epiteliale. Acestea alcatuiesc glandele sudoripare din piele si se regasesc la nivelul mai multor sisteme si organe: plamani, pancreas, colon, tract reproductiv.

Anomalia mostenita pe cale ereditara este cauzata...Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul