Urmareste-ne:

Efecte depresie copii

Depresia are efecte negative asupra calitatii vietii copilului.

Depresia la copii, mit sau realitate?

Depresia la copii, mit sau realitate? Depresia este o tulburare a starii sufletesti care se manifesta in special prin tristete excesiva. Multi parinti considera ca depresia este o boala a maturitatii si ca nu poate afecta copiii. In realitate, lucrurile stau altfel: depresia poate aparea la copii si poate avea o multime de efecte negative asupra calitatii vietii lui. Iata cateva mituri si adevarul din spatele lor in privinta acestei tulburari la copii. Mituri despre depresia la copii Orice copil poate avea o zi proasta, dar se numeste ca sufera de depresie daca simptomele asociate acestei tulburari se manifesta o perioada mai lunga de timp. Ele sunt mai greu de recunoscut si de diagnosticat la copii, dar nu inseamna ca sunt...

Discutia despre suicid cu copilul, cum si la ce varsta?

Discutia despre suicid cu copilul, cum si la ce varsta? Suicidul este un subiect extrem de delicat atunci cand vine vorba de abordarea lui in discutia cu copilul. Multi parinti il ocolesc delicat de frica sa nu cumva sa dea idei acestuia. Insa lucrurile nu stau asa! Poti pregati terenul pentru discutia despre sinucidere inca de la varste fragede (4-8 ani) si o poti accentua la adolescenta! Este important ca atunci cand creste sa inteleaga despre ce e vorba si cum trebuie sa faca fata in mod adecvat acestui fenomen. Suicidul este o problema destul de greu de inteles de adulti. Acest lucru face si mai dificila explicarea fenomenului copiilor.
Iata cateva trucuri si directii de discutie cu copilul: Vorbeste cu el pe un ton calm si...Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul