Drepturi sarcina loc de munca

Atunci cand ramai insarcinata si muncesti trebuie sa stii ca ai drepturi legale care trebuie respectate si ca angajatorii nu au voie sa te discrimineze pe baza acestui motiv.

Sarcina la locul de munca

Atunci cand ramai insarcinata te gandesti destul de mult la implicatiile noii tale conditii asupra locului de munca. Te framanta felul in care vor reactiona angajatorii, cum vei face fata simptomelor de sarcina si volumului de munca si ce drepturi ai.
"Fiecare membru (stat), dupa consultarea reprezentantilor patronatului si angajatilor, va adopta masurile necesare pentru ca femeile insarcinate sau cele care alapteaza sa nu fie obligate sa presteze o munca care a fast catalogata de autoritatea competenta ca aducand prejudiciu sanatatii mamei sau copilului sau a carei evaluare a stabilit un risc semmficativ pentru sanatatea mamei ori a copilului". Organizatia...

Alte articole despre:  sarcina la locul de munca sarcina

Sunt insarcinata, nu pot fi concediata

Sunt insarcinata, nu pot fi concediata Unul dintre miturile urbane care se sopteste din ureche in ureche, cu un zambet aproape infumurat, este cel al femeii gravide intangibile: "sunt gravida, nu ma poate concedia!". Serios?! Ar trebui sa stii ca iti poti pierde jobul, chiar daca ai un "colet" important la purtator. Sarcina nu opreste legislatia in loc si nici angajatorul nu ti se inchina. Asa ca citeste cu atentie ce ai de facut ca sa te protejezi. Cum s-a nascut mitul de care va spuneam? Din Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr. 96/2003 privind protectia maternitatii la locurile de munca, care spune ca salariata care anunta angajatorul despre starea ei de graviditate nu poate fi concediata din motive care au o legatura...

Alte articole despre:  drepturi gravida


Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul