Defect septal ventricular

Defectul septal ventricular este una dintre cele mai frecvente anomalii congenitale cardiace. malformatia consta in lipsa unei portiuni a septului care ajuta la comunicarea si relationarea ventriculelor.

Defectul septal ventricular, o malformatie congenitala tratabila

Defectul septal ventricular, o malformatie congenitala tratabila Defectul septal ventricular este una dintre cele mai frecvente malformatii congenitale cardiace. Anomalia consta in lipsa unei portiuni a septului care ajuta la comunicarea si relationarea ventriculelor. Aceasta se caracterizeaza printr-o comunicare deficitara intre cele 2 ventricule ale inimii. Spre deosebire de multe anomalii congenitale, este tratabila. Care este cauza defectului septal ventricular? Malformatiile cardiace care apar la nastere (congenitale) se considera casunt rezultatul unor anomalii din dezvoltarea timpurie a fatului in burtica mamei, insa nu exista o cauza precisa a acestora. Defectul septal ventricular apare atunci cand septul – peretele muscular care...

Alte articole despre:  malformatii congenitale fat


Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul