Crup copii

Termenul de crup este folosit in mai multe feluri de afectiuni laringiene la copil. caracteristice sunt tusea latratoare, vocea ragusita si dificultatea la respiratie, in special in inspir.

Crupul la copii

Crupul la copii Crupul este una dintre cele mai frecvente afectiuni respiratorii de natura virala la copii. Are incidenta de varf in sezoanele de toamna si iarna. Simptomele crupului sunt asemanatoare cu ale racelii si gripei, dar se diferentiaza prin tusea latratoare, raguseala si dificultatile de respiratie. In general, este o afectiune usoara, care trece in cateva zile. Invata sa recunosti crupul si sa iei masurile terapeutice adecvate pentru a grabi procesul de recuperare a copilului!   Cauzele crupului la copii Crupul este o afectiune a cailor respiratorii superioare. Este cauzat de o infectie virala, in special cu parainfluenza (virusul tusei). Virusul se transmite de la un...

Crupul si epiglotita la copii

Crupul spasmodic, fara febra Crup. Termenul de crup este folosit in mai multe feluri de afectiuni laringiene la copil. Caracteristice sunt tusea latratoare, vocea ragusita si dificultatea la respiratie, in special in inspir. Crupul este o afectiune virala in care virusul afecteaza tesutul de sub corzile vocale.

Este tipul mediu de boala si apare de regula seara. Copilul e posibil sa se fi simtit foarte bine in timpii zilei sau sa fi avut doar o forma usoara de guturai fara tuse, dar in timpul noptii se trezeste brusc din cauza unei crize de tuse latratoare, cu raguseala si dificultati de respiratie. Copilul se lupta din greu pentru a iesi din criza. Nu apare febra. Poti sa te...

Alte articole despre:  epiglotita copii


Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul