Atasamentul bebelusilor de lucruri

In efortul de a ameliora efectele anxietatii de separare de parinti, ei se orienteaza spre elemente de tranzitie sau "obiectele de confort" cum ar fi animale de plus sau paturici. este o adevarata poveste de "dragoste" si atasament fata de ele care dureaza pana pe la 2-3 ani.

Atasamentul bebelusilor de diferite lucruri, cum il explicam?

Atasamentul bebelusilor de diferite lucruri, cum il explicam? Bebelusii fac adesea "pasiuni" pentru unele jucarii sau obiecte din preajma lor si pur si simplu nu se mai desprind de ele. Fie ca e vorba de paturica, o jucarioara simpla, suzeta sau biberon, ei se ataseaza de ele si le devin "prietene" de nadejde in aventura numita crestere si dezvoltare. Acestea se mai numesc si "obiecte de confort". Afla de ce se ataseaza copiii de ele si ce trebuie sa faci! Intre 6 luni si 1 an de zile, bebelusii incep sa se bucure de o oarecare libertate datorita dezvoltarii mobilitatii din ce in ce mai rapide. Este de asemenea perioada in care anxietatea de separare incepe sa prinda contur iar ei incep sa experimenteze gustul independentei, ceea ce le provoaca o...Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul