Anorexie sarcina

Anorexia in sarcina se mai numeste si pregorexie. acest termen descrie o femeie insarcinata care este obsesiv preocupata in controlarea greutatii prin diete severe si exercitii fizice in exces.

Anorexia gravidelor (pregorexia)

Anorexia gravidelor se mai numeste si pregorexie. Acest termen descrie o femeie insarcinata care este obsesiv preocupata in controlarea greutatii prin diete severe si exercitii fizice in exces. Totusi, aceasta nu este considerata o afectiune medicala propriu-zisa, ci mai degraba o conditie psihologica. Desi apare rar, exista un procent de 1%  din sarcini care prezinta acest risc, care poate fi fatal, atat pentru mama cat si pentru fat. Specialistii sustin ca statisticile indica faptul ca mai degraba gravidele castiga mai multe kilograme in timpul sarcinii decat mai putine, de aceea, afectiunea este foarte rara. Insa exista sanse, chiar daca infime, ca o gravida care este preocupata...

Alte articole despre:  pregorexie


Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul