Urmareste-ne:

Alimentatie boala celiaca

Boala celiaca - o forma severa de intoleranta la gluten

Boala celiaca - o forma severa de intoleranta la gluten Glutenul este un termen general folosit pentru a defini proteinele de origine vegetala continute in special in cereale precum: graul, orzul, secara sau ovazul.  Intoleranta la gluten este un termen folosit pentru a descrie trei conditii speciale: - alergia la grau; - sensibilitatea non-celiaca la gluten; - boala celiaca.  Pana la 10 % din populatia globului sufera de diferite forme de sensibilitate la gluten. Cele mai multe forme de intoleranta la gluten sunt de tip alergie la grau cu simptome cum ar fi urticariile, dificultatile de respiratie si problemele digestive, iar in cazurile grave se poate ajunge la anafilaxie - o reactive alergica brutala si severa cu...

Alte articole despre:  boala celiaca


Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:


Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul