Ingrijirea pielii bebelusilor

/ / Modificat: 2013-11-15
Ingrijirea pielii bebelusilor

Pielea bebelusilor este moale si catifelata, insa si foarte sensibila si predispusa iritatiilor sau afectiunilor de tot felul. Cu o ingrijire corespunzatoare si cateva masuri de prevenire a iritatiilor, pielea bebelusului tau va fi mereu curata, neteda si bine hidratata, fara a-ti da batai inutile de cap si motive de ingrijorare!

Iata cum tii departe infectiile de pielea bebelusului si in ce consta ritualul de ingrijire a celei mai expuse zone a corpului la imbolnavire!

Pielea bebelusilor este foarte delicata si sensibila chiar si la cea mai mica atingere. Din cauza faptului ca este de aproape 5 ori mai subtire decat pielea unui adult, dar si pentru ca ii lipseste stratul cornos protector, pielea de la aceasta varsta este predispusa la mai multe afectiuni si probleme, care necesita ingrijiri sau masuri profilactice specifice.

In primele 3 luni de la nastere, bebelusul se confrunta cu mai multe afectiuni ale pielii, provocate de schimbarile hormonale care au loc in corpul lui odata cu expunerea la viata extrauterina si contactul pielii cu diversi factori (haine, detergenti, variatii de temperatura, apa etc.).

Multe dintre aceste iritatii sunt considerate raspunsuri fiziologice normale, insa daca nu sunt ingrijite corespunzator, pot duce la declansarea unor infectii grave, care se pot dovedi periculoase pentru sanatatea copilului.

Pielea nou-nascutului mai este susceptibila la infectii si din cauza valorii neutre a pH-ului, cauzat de absenta acidului protector din piele. Pe masura ce creste, se dezvolta si acidul protector care are grija ca pielea sa se apere singura de infectii si de atacurile radicalilor liberi.

Insa pana cand pielea copilului se dezvolta in totalitate si este pregatita pentru a face fata tuturor factorilor de risc cu care intra in contact, este de datoria ta sa il feresti de pericole si infectii si sa i-o ingrijesti corespunzator.

Sudocrem este un produs unic care contine mai multe ingrediente active care asigura protectia complexa a pielii. Crema este potrivita pentru o multime de situatii si conditii ce tin de pielea sensibila:

  • Protejarea fundului sugarului impotriva substantelor iritante din urina si fecale;
  • Pielea iritata, inrosita;
  • Pielea eczematoasa;
  • Pe suprafata pielii aspre;
  • Arsurile si degeraturile usoare;
  • Calmarea simptomelor cauzate de intepaturi si muscaturi;
  • Pielea cu tendinte acneice.

smart-love-logo

    Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

    Taguri Ingrijire piele bebelusi Piele bebelusi Afectiuni piele bebelusi Protejare piele bebelusi

    Articole recomandate

    Citeste si despre