Cum alegi scutecul potrivit

/ / Modificat: 2013-11-20
Cum alegi scutecul potrivit

Alegerea scutecului potrivit pentru bebelus este una dintre principalele masuri de prevenire a iritatiei pielii funduletului si de asigurare a unui confort sporit pentru copil. Descopera care sunt criteriile principale pe care trebuie sa le ai in vedere atunci cand alegi scutecul!

Alegerea scutecelor pentru bebelus a devenit o provocare din ce in ce mai interesanta pentru parintii moderni, care au de ales dintr-o sumedenie de modele si materiale din care sunt comfectionate. In conditiile in care principalul scop al acestora este sa impiedice scurgerea urmelor de fecale sau urina si sa aiba grija ca pielea funduletului copilului sa fie mereu curata si uscata, este important ca atunci cand mergi la cumparaturi, sa tii cont de urmatoarele criterii:

  • masura potrivita varstei, dar si greutatii copilului - nu tine mereu cont de recomandarile inscriptionate pe etichete, intrucat fiecare copil are o conformatie corporala unica; de exemplu, ceea ce se poate potrivi pentru un copil de 3 luni, poate fi mic sau mare pentru bebelusul tau de 5 luni; incearca mai multe variante, pana cand o descoperi pe cea care sta fixata cel mai bine pe conformatia copilului tau;
  • materialul din care sunt confectionate - exista doua tipuri principale de materiale care se folosesc la confectionarea scutecelor - naturale si sintetice; alege intotdeauna variantele naturale din canepa, bambus sau bumbac organic, care permit pielii sa respire si nu o predispun la iritatii;
  • compozitia scutecelor - pe langa materialul din care sunt confectionate, multe scutece sunt fabricate cu tot soiul de compusi care ajuta la absorbtia fecalelor si urinei; acestea se pot dovedi periculoase pentru sanatatea pielii - evita scutecele care au in compozitie polimer (gel absorbant), poliacrit de sodiu, tributyl-tin sau dioxina, considerate toxice.

Mai poti avea de optat si intre scutece de unica folosinta sau refolosibile. Fiecare dintre cele doua categorii prezinta avantaje si dezavantaje. Important este sa le alegi pe cele care se pliaza cel mai bine pe bugetul si preferintele tale, dar si pe modul in care le suporta bebelusul.

La fel de importanta ca si alegerea scutecului este si protectia si ingrijirea pe care o oferi pielii sensibile a bebelusului. Opteaza pentru aplicarea unei creme pe funduletul bebelusului de fiecare data cand schimbi scutecul.

Daca utilizezi crema corespunzatoare impotriva iritatiilor provocate de scutece, nu protejezi doar pielea sugarului, ci iti usurezi in acelasi timp viata de zi cu zi fara a constientiza macar acest lucru. Micutul tau se poate juca, poate invata, poate privi si poate dormi mai bine. Mama este linistita stiind ca sugarul ei este fericit. Sudocrem - crema impotriva iritatiilor provocate de scutece protejeaza pielea impotriva inrosirii, o dezinfecteaza si o hidrateaza.

Cunosti si alte secrete ale alegerii scutecelor? Spune-ne sugestiile tale in sectiunea de comentarii de mai jos!

smart-love-logo

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Prevenire iritatie scutec Scutece bebelus Iritatie scutec bebelus

Articole recomandate

Citeste si despre