Cum ajuti bebelusul cand are nasul infundat

/ / Modificat: 2013-12-09
Cum ajuti bebelusul cand are nasul infundat

Nasul infundat sau congestia nazala este unul dintre cele mai inconfortabile simptome de raceala si gripa la bebelus, intrucat ii afecteaza respiratia si perturba somnul si alimentatia. Desi exista o multime de produse decongestionante pe piata sau medicatii specifice, este recomandat sa recurgi la remedii naturiste pentru desfundarea nasului copilului.

Nasul infundat este unul dintre cele mai suparatoare si comune simptome la bebelus. Congestia nazala face parte din tabloul simptomatologic al virozelor respiratorii, atat de frecvente la copiii mici. Desfundarea corecta a nasucului reprezinta adesea o sarcina greu de indeplinit de catre multi parinti. Acestia sunt pusi in incurcatura de varietatea de produse decongestionante care se gasesc pe piata. Nu stiu daca sa apeleze la medicamente sau nu, cum sa scoata in siguranta mucusul din nasuc si care sunt trucurile prin care ajuta bebelusul sa respire mai usor, in timpul racelii.

Desfundarea nasului se face prin doua tipuri de tratamente:

  • medicamentoase;
  • naturiste.

Exista in farmacii foarte multe produse medicamentoase menite sa combata congestia nazala si sa ajute copilul sa respire mai bine. Acestea se gasesc sub forma spray-urilor nazale sau a picaturilor vasoconstrictoare. Desi sunt utile pentru desfundarea cailor respiratorii blocate, nu sunt lipsite de riscuri pentru sanatate. Foarte putini medici le recomanda.

Multe dintre ele au efecte adverse severe (in special la copiii sub 2 ani), care fac parintii sa se orienteze rapid spre metodele naturiste folosite pentru combaterea acestui simptom de raceala.

Solutia salina este principalul remediu naturist folosit pentru desfundarea nasucului bebelusului. Este sigura, eficienta si poate fi preparata si in casa, prin dizolvarea unui sfert de lingurita de sare intr-o jumatate de ceasca de apa. Picaturile saline se toarna in fiecare nara cu ajutorul pipetei ori seringii.

Foloseste apoi un aspirator nazal pentru a elibera caile respiratorii ale copilului. Dispozitivul Nosko se monteaza la aspiratorul de uz casnic si regleaza puterea de aspirare, astfel incat totul sa se realizeze in cea mai mare siguranta. Nosko poate fi folosit pentru bebelusi inca de la nastere.

Baia cu aburi este un alt tratament natural care ajuta la desfundarea rapida a nasului celui mic. Tot ce trebuie sa faci este sa dai drumul la apa fierbinte de la dus, sa inchizi usa la baie si sa astepti cateva minute, pentru a se acumula aburi. Sunt necesari pentru fluidizarea mucusului intarit care blocheaza caile respiratorii ale bebelusului si-i ingreuneaza respiratia. Intra cu el in baia plina de aburi si stai cu el 1-2 minute sau mai putin daca observi ca mucusul incepe sa curga din nasuc. Aspira-l cu o seringa sau aspirator nazal.

Hidratarea intensa sau culcarea bebelusului cu capul mai sus de restul corpului ajuta la eliberarea pasajelor nazale in mod natural, intrucat fluidizeaza mucusul si il elimina la exterior, prevenind riscul de inecare cu secretii.

Care sunt masurile care au avut cel mai mult succes in desfundarea nasucului la bebelusul tau? Spune-ne sugestiile si parerile tale in sectiunea de comentarii de mai jos!

smart-love-logo

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Nas infundat bebelus Desfundare nas bebelus Folosire aspirator nazal Congestie nazala bebelusi

Articole recomandate

Citeste si despre