Ce pot face mamele pe langa medicatia interna pentru a calma colicile bebelusilor

/ / Modificat: 2013-11-07
Ce pot face mamele pe langa medicatia interna pentru a calma colicile bebelusilor

Colicile, acele dureri sau crampe abdominale care fac bebelusul sa izbucneasca intr-un plans asurzitor, reprezinta unele dintre cele mai mari mistere medicale, medicii nereusind nici pana astazi sa depisteze cauzele lor exacte. Cu toate acestea, cercetarile in domeniu au reusit sa evidentieze cativa factori declansatori ai colicilor si sa depisteze cele mai potrivite remedii sau metode de calmare a crampelor suparatoare!

 


Medicii pot recomanda anumite medicamente pentru atenuarea durerilor cu care se confrunta bebelusul doar in cazul in care colicile sunt severe. Exista mai multe calmante digestive, antiacide si medicamente pentru atenuarea gazelor intestinale care pot fi administrate copilului, insa medicii evita sa le recomande, din cauza efectelor secundare ale acestora.

Pentru a preveni sau ameliora aceste crampe abdominale, mamicile trebuie doar sa respecte principalele reguli legate de hranirea bebelusului, dar si de dieta pe care o adopta in perioada alaptarii, si sa evite viciile - alcoolul, fumatul, excesul de cafea etc.

Evitarea introducerii premature a alimentelor solide - sub 4-5 luni - este un alt pas esential in combaterea colicilor.

Sfaturi pentru prevenirea colicilor la bebelusi

  • Aloca timp suficient alaptarii. Lasa bebelusul sa suga in liniste, in ritmul lui si creaza-i un mediu lipsit de agitatie si factori care i-ar putea distrage atentia.
  • Atunci cand hranesti copilul cu biberonul, foloseste o tetina de dimensiune potrivita si ai grija sa fie complet plina cu lapte pentru a preveni inghitirea de aer.
  • Nu agita continutul biberonului pentru a preveni formarea de spuma si astfel aer pe care bebelusul il va inghiti.
  • Administreaza-I bebelusuluii cate o pipeta de Infacol – 0,5 ml inainte de fiecare masa. Infacol ajuta atat la eliminarea gazelor, cat si la alinarea durerilor de burtica.

smart-love-logo

Tu ce alte masuri anticolici sigure si rapide mai cunosti? Impartaseste-le cu noi in sectiunea de comentarii de mai jos!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Remedii colici Colici bebelusi

Articole recomandate

Citeste si despre