Cum calmam durerile gingivale ale bebelusului

/ / Modificat: 2014-03-13
Cum calmam durerile gingivale ale bebelusului

Durerile gingivale sunt inevitabile in timpul eruptiei dentare si sunt extrem de inconfortabile pentru bebelus, facandu-l sa devina agitat, sa planga si sa fie iritat, afectandu-i somnul sau odihna. Chiar daca gelul sau unguentul cu calmante din farmacii este prima ta optiune si pare cea mai utila, exista si alte metode prin care poti calma rapid durerile de gingii ale copilului, cu lucruri sau produse pe care le ai la indemana.

Masajul usor al gingiilor

Foloseste-ti buricele degetelor pentru a masa cu blandete gingiile inflamate si iritate ale bebelusului. Ai grija ca presiunea sa fie mica, astfel incat masajul sa-i provoace confortul de care are nevoie si sa-l scape de dureri, nu sa le accentueze si mai mult.

Presiunea exercitata de degetele moi este considerata un calmant natural.

Jucariile de dentitie

Jucariile de dentitie sunt cele mai la indemana si utile "remedii" pentru calmarea durerilor de gingii ale bebelusului. Dispozitivele din silicon sau cauciuc trebuie refrigerate inainte si oferite copilului pentru rontaire, in momentele in care este agitat si plange.

Prosopul inghetat

In lipsa unei jucarii pentru dentitie, prosopul inghetat face treaba in locul ei. Ia un prosop de dimensiuni mici, baga-l la congelator timp de 10-15 minute, apoi da-i-l bebelusului si incurajeaza-l sa-l rontaie.

Senzatia de rece este calmanta, iar presiunea exercitata de mestecarea prosopului inlatura disconfortul gingival.

Alimentele inghetate

Si fructele sau legumele se pot transforma in jucarii pentru dentitie, atunci cand bebelusul manifesta dureri de gingii. Taie bucati mai mari dintr-un morcov sau banana, baga-le la congelator si apoi da-i-le copilului sa le rontaie.

Supravegheaza-l cu atentie astfel incat bebelusul sa nu rupa bucati din ele si sa se inece, incercand sa le inghita.

Gustarile tari

In cazul in care bebelusul tau se apropie de varsta de un an si i-au iesit o mare parte din dinti, poti incepe sa-i oferi asa-numitele finger foods (gustari), intre mese, insa doar sub supravegherea ta atenta.

Biscuitii sau painea prajita au o consistenta mai tare si ajuta la calmarea durerilor gingivale cu care se confrunta bebelusul.

Gelul pentru dentitie

Gelurile si unguentele medicinale trebuie sa fie ultimul resort la care apelezi in lupta cu durerile de gingii ale copilului. Doar in cazul in care celelalte metode esueaza, iar disconfortul gingival nu dispare, apeleaza la aplicarea unor straturi subtiri de gel pe gingii, prin masaj bland cu degetele. Nu exagera cu aceste produse, intrucat multi specialisti sustin ca benzocaina este un ingredient care inlatura durerea prin amortire.

Este inevitabil ca cel mic sa nu inghita o parte din gel, dupa aplicare, iar daca substanta amorteste partea inferioara sau gatul copilului, ar putea manifesta probleme la inghitit si ar putea aparea riscul inecarii cu alimente sau al pierderii controlului reflexului de voma.

Pentru a evita toate aceste probleme, specialistii Smart Love au creat Dologel – un gel gingival obtinut in intregime din substante naturale, care nu contine lidocaina sau alte analgezice sintetice si, prin urmare, nu afecteaza organismul copilului.

In timp ce extractul de valeriana atenueaza durerea, datorita continutului de propolis si musetel produsul are un efect antiinflamator si antiseptic asupra gingiilor.

Tu ce alte metode sigure si rapide de calmare a durerilor gingivale la bebelusi mai cunosti? Spune-ne remediile tale in sectiunea de comentarii de mai jos!


Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Dureri dinti bebelusi

Articole recomandate

Citeste si despre