Povestea ECOTIC

/ / Modificat: 2016-03-09
Povestea ECOTIC

La un moment dat, copilul meu m-a intrebat unde lucrez. I-am spus: la Organizatia ECOTIC. „Bine, si ce faci?”

Am stat cateva clipe si m-am gandit. Cum sa ii explic cat mai clar despre colectarea si reciclarea DEEE, despre legislatia nationala si alte asemenea lucruri care pentru el ar suna, in cel mai bun caz, a limbi straine?

Si asa am ajuns la ideea de a spune o poveste – povestea ECOTIC. Este o poveste frumoasa, a unor oameni care fac multe eforturi si care cred ca natura si oamenii au o cale comuna: cea a viitorului nostru.

Candva, in anul 2006, s-a infiintat Organizatia ECOTIC. Cativa oameni inimosi, producatori de aparatura electronica si-au propus sa se ocupe de un domeniu care, pana in acel moment, nu prea beneficia de atentia nimanui: era vorba de a face ceva in privinta unor deseuri mari si posibil foarte periculoase pentru mediu - si anume deseurile de echipamente electrice si electronice (asa numitele DEEE). Mai exact, ECOTIC a inceput sa se ingrijeasca de ceea ce se intampla cu frigiderele, masinile de spalat, cuptoarele cu microunde, radiourile si televizoarele uzate din casele romanilor.

Toate aceste echipamente, daca sunt lasate sa ajunga la groapa de gunoi sau pe camp, se transforma in adevarati monstri care produc mult rau mediului inconjurator. Si asta pentru ca echipamentele contin diverse substante foarte toxice, care polueaza solul si apa. Asa ca ECOTIC s-a gandit sa isi puna in joc vointa, cunostintele magice al echipei si sa transforme acesti monstri in personaje blande, care contribuie la sanatatea noastra, a tuturor. Cum? Prin colectare si reciclare! 

Astfel, frigiderele, masinile de spalat sau televizoarele se transforma in surse valoroase de materiale care pot fi valorificate. In plus, se creeaza locuri de munca si oamenii devin din ce in ce mai constienti cat de important este sa nu mai epuizam resursele planetei, ci sa avem grija sa consumam din ceea ce deja avem!

In timp, ECOTIC a crescut si a invatat multe in acesti ani. Stie exact ce are de facut pentru a colecta si recicla din cein ce mai mult; mai stie si cum sa faca sa convinga oamenii – copii si adulti – sa fie atenti cu deseurile pe care le genereaza si sa le predea responsabil acolo unde ele pot fi valorificate. 

Asa ca te invitam sa descoperi unde poti duce deseurile cel mai aproape de tine si sa ne urmaresti activitatea pe site-urile noastre, ecotic.ro si caravanaecotic.ro, precum si pe contul nostru de Facebook. Vei descoperi acolo o multime de informatii despre cum sa colectezi ușor si cum sa le povestesti copiilor despre acest subiect important. 

Acum aproape 10 ani, ECOTIC a pornit o poveste frumoasa. De ani buni deja, in povestea aceasta se implica sute de mii de oameni care vor sa isi arate grija pentru mediu. ECOTIC isi doreste sa participi si tu la aceasta poveste si sa contribui la un viitor mai responsabil si mai curat.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Recicleaza inteligent

Articole recomandate

Citeste si despre