Top 10 intrebari dificile ale copiilor despre Craciun

/ / Modificat: 2016-05-19
Top 10 intrebari dificile ale copiilor despre Craciun

Curiozitatea copiilor este notorie, iar atunci cand se apropie Craciunul ia proportii nebanuite! „De unde stie Mosul ce imi doresc?”, „Cum vine Mosul la noi, daca nu este zapada?” sau „Cum intra Mos Craciun in casa noastra?” sunt doar cateva dintre intrebarile pe care aproape fiecare copil le pune in luna decembrie. 

Asadar, pentru a pastra un echilibru intre fantezie si realitate, astfel incat copilul sa nu isi piarda credinta in magia Craciunului, dar si pentru a fi credibili in fata celor mici, parintii trebuie sa-si pregateasca raspunsurile din timp.

Tocmai de aceea, noi am pregatit o lista cu 10 intrebari pe care copiii le pun in perioada Craciunului, pentru a hrani in mod creativ foamea de informatii a micutilor. 

Cum vine Mosul la noi, daca nu este zapada?

Cum ultimii ani ne-au obisnuit cu sarbatori lipsite de zapada, cei mici se intreaba mereu cum va mai ajunge Mosul. Raspunsul? Sania Mosului este magica, la fel ca renii sai, care zboara deasupra caselor si impart cadouri copiilor cuminți. Cum exista tari in care nu ninge niciodata, Mosul a fost nevoit sa isi construiasca o sanie moderna, care poate ateriza oriunde, indiferent de vremea de afara. 

Cum intra Mosul in casa, daca nu avem horn? 

Raspunsul corect pentru aceasta intrebare este: Mos Craciun e magic! Magia ii permite Mosului sa ajunga in fiecare casa din orice colț al lumii. Totusi, pentru a putea intra intr-o casa, Mosul are nevoie de un singur lucru: dorinta copilului de a-l primi in casa!

De unde stie Mosul ce imi doresc eu?

Exista doua modalitati in care Mosul afla ce isi doresc copiii: in primul rand, din scrisorile pe cei mici le trimit an de an. El le citeste pe toate si le spune spiridusilor sa pregateasca darurile cerute de copii. Daca cel mic nu a apucat sa ii scrie Mosului, darnicul Mos Craciun are oricum puteri magice prin care poate citi cele mai arzatoare dorinte ale celor mici.

De ce locuieste Mosul la Polul Nord?

Polul Nord este perfect pentru Mos Craciun din doua motive. In primul rand, acesta este locul preferat al renilor, cei care il ajuta an de an sa ajunga in casele copiilor. In al doilea rand, la Polul Nord, Mosul are destul loc pentru atelierul sau spatios in care pregateste jucariile, departe de ochi curiosi.

De ce nu vrea Mos Craciun sa ne vada cand vine la noi?

Daca ar putea, Mos Craciun ar petrece ore in sir cu fiecare copil din lume. Dar pentru ca are la dispozitie doar o noapte pentru a imparti cadouri copiilor din toata lumea, el trebuie sa se miste extrem de repede, cu o viteza ametitoare. 

Daca nu primesc tot ce imi doresc, este pentru ca am fost copil rau? 

Rolul Mosului este sa ii faca fericiți pe copii, nu sa ii pedepseasca. El tine cont de faptele bune ale micutilor si le aduce daruri pe masura.

Atunci cand se intampla ca Mosul sa nu aduca toate cadourile pe care copiii si le doresc, inseamna ca el a ales doar cele mai potrivite jucarii. Uneori copiii isi doresc jucarii care nu sunt potrivite pentru varsta lor, sau Mosul gaseste ceva asemanator, insa mult mai potrivit. 

Cum poate Mosul sa ajunga la toti copiii intr-o singura noapte? 

Mosul si renii lui sunt magici si reusesc sa calatoreasca la o viteza extrem de mare. Acesta este si motivul pentru care nimeni nu il vede niciodata. 

De ce are Mosul o singura noapte la dispozitie? 

Mos Craciun vrea sa le faca o surpriza tuturor copiilor, pentru ca el ii iubeste pe toti la fel de mult. Si cum ar fi ca unii copii sa se trezeasca dimineata si sa gaseasca sub brad cadourile dorite, iar altii sa nu gaseasca nimic sub bradut? Astfel, ca sa fie toti copiii fericiti in acelasi timp, ii viziteaza pe toti intr-o singura noapte. 

Daca ne-am mutat intr-o casa noua, cum ne va mai gasi Mosul?

Mos Craciun stie unde se afla fiecare copil in fiecare moment al anului. El stie cand cel mic face lucruri bune, cand face lucruri rele, cand este cuminte sau nu. Si tot asa, Mosul stie si daca familia s-a mutat intr-o casa noua, sau daca a plecat in vizita de Sarbatori.

De ce vine Mosul doar o data pe an?

Raspunsul este foarte simplu: pentru ca in restul zilelor, el si elfii construiesc jucariile si le impacheteaza frumos. Au milioane de jucarii de pregatit, asa ca au nevoie de timp!

Acestea ar fi cele mai frecvente 10 intrebari care pot sa ii puna pe parinti in incurcatura. Important este ca, indiferent de intrebarea pe care cel mic ți-o adreseaza,  raspunsul tau sa fie unul care ii da incredere in magie. Si daca vrei sa te asiguri ca cel mic va creste intr-o lume colorata, plina de povesti si aventura, asigura-te ca pui sub brad jucarii creative, care dezvolta imaginatia si perspicacitatea.

Intra aici, participa la concurs si castiga super-premii pentru copilul tau: figurine Transformers, seturi My Little Pony sau seturi Play-Doh!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Cadouri craciun fetite Cadouri craciun baietei Mos Craciun Craciun copii Craciun

Articole recomandate

Citeste si despre