KINOdiseea, festival international de film pentru copii

KINOdiseea este primul festival international de film pentru copii organizat in Romania dupa 1989. Bucurestiul se alatura, astfel, marilor metropole ale lumii (New York, Chicago, Londra etc.) care gazduiesc festivaluri similare.

Acest eveniment cinematografic, dedicat celor mai tineri spectatori (6 - 12 ani), isi propune sa revitalizeze...

KINOdiseea este primul festival international de film pentru copii organizat in Romania dupa 1989. Bucurestiul se alatura, astfel, marilor metropole ale lumii (New York, Chicago, Londra etc.) care gazduiesc festivaluri similare.

Acest eveniment cinematografic, dedicat celor mai tineri spectatori (6 - 12 ani), isi propune sa revitalizeze filmul autohton pentru copii si sa ofere o experienta cinematografica alternativa la productiile hollywoodiene de serie.

Vor fi prezentate in premiera nationala 12 lungmetraje pentru copii (de fictiune, documentare si de animatie) selectionate si premiate la festivaluri internationale, dar si trei productii romanesti clasice, carora le va fi rezervata o zi speciala - Ziua filmului romanesc.

Eveniment organizat de Asociatia Culturala SCRIPT si Metropolis Film.

Prima editie KINOdiseea se va desfasura intre 22 - 27 septembrie 2009, la Muzeul Taranului Roman si Cinema Gloria din Bucuresti

Ponyo (film de deschidere) 22.09 M.T.R - 26.09 Cinema Gloria
Mommo 23.09 M.T.R - 24.09 Cinema Gloria
Calutul lui Winky 23.09 M.T.R- 25.09 Cinema Gloria
Printul de hartie 23.09 M.T.R - 24.09 Cinema Gloria
Unde-i calutul lui Winky? 25.09 M.T.R - 25.09 Cinema Gloria
Vanatorii de dragoni 25.09 M.T.R - 26.09 Cinema Gloria
Cui i-e frica de lup? 25.09 M.T.R - 26.09 Cinema Gloria
Te rog voteaza-ma! 26.09 M.T.R - 24.09 Cinema Gloria
In pod 26.09 M.T.R - 27.09 Cinema Gloria
Khamsa (in afara competitiei) 26.09 M.T.R - 27.09 Cinema Gloria
Mia si Migou 27.09 M.T.R - 22.09 Cinema Gloria
Legende pentru viata (in afara competitiei) 27.09 M.T.R - 27.09 Cinema Gloria
Dumbrava minunata 24.09 M.T.R - 23.09 Cinema Gloria
Saltimbancii 24.09 M.T.R - 23.09 Cinema Gloria
Uimitoarele aventuri ale muschetarilor 24.09 M.T.R - 23.09 Cinema Gloria

Festivalul include si o serie de ateliere interactive (regie, actorie si efecte speciale) pentru elevii bucuresteni, sustinute de cineasti tineri, cu experienta atat in domeniu, cat si in lucrul cu copiii. Un concert de deschidere, un bal mascat si spectacole de teatru se numara printre celelalte evenimente ale festivalului.

In conditiile in care din programa scolara lipseste un curs necesar de educatie cinematografica sau de cultura vizuala in sens larg, proiectiile si atelierele KINOdiseea vor dezvolta gustul si cunostintele in materie de film si arta ale tinerilor spectatori.

Pentru a stimula productia cinematografica autohtona pentru copii, KINOdiseea organizeaza un concurs de proiecte de film de lung metraj, la care pot participa atat scenaristi profesionisti, cat si amatori.

Ai folosit serviciile KINOdiseea, festival international de film pentru copii?
Spune-ne parerea ta!

Inregistreza-te pe Copilul.ro pentru a avea acces la toate serviciile noastre interactive.

creeaza cont nou

Opinii utilizatori

Contact KINOdiseea, festival international de film pentru copii

Adresa

Bucuresti, Sectorul 1

Reper La Muzeul Taranului Roman si Cinema Gloria din Bucuresti
Site www.kinodiseea.ro
Email contact@kinodiseea.ro
X

Toti utilizatorii site-ului copilul.ro (Site-ul), indiferent ca sunt inregistrati sau nu in baza de date a site-ului, se obliga sa respecte urmatoarele reguli in legatura cu publicarea de comentarii in orice regiune a Site-ului:

  • Utilizatorii site-ului au obligatia de a relata doar fapte pe care le-au cunoscut in mod direct si isi asuma intreaga raspundere pentru opiniile exprimate si informatiile furnizate.
  • Este strict interzisa publicarea in Site a oricarui comentariu care nu are legatura cu tematica Site-ului / paginii in care a fost publicat.
  • Este strict interzisa publicarea de comentarii defaimatoare, calomnioase sau care ar putea aduce atingere onoarei si / sau reputatiei unei persoane.
  • Este strict interzisa publicarea in Site a oricarui comentariu care contine materiale care au un limbaj obscen sau vulgar, contin texte ilegale, amenintatoare, abuzive, indecente, mesaje rasiste, soviniste ori care ar putea discrimina orice persoane in orice mod, sau care ar incalca orice alte drepturi si libertati ale omului potrivit legislatiei in vigoare sau bunele moravuri.
  • Utilizatorii au obligatia de a nu face sub nicio forma publicitate pentru alte site-uri, servicii sau bunuri in comentariul publicat pe Site.

Utilizatorii inteleg si accepta ca in cazul incalcarii in orice mod si in orice masura a oricareia dintre regulile de mai sus, administratorul Site-ului va putea opta in mod discretionar pentru suspendarea totala sau partiala a accesului utilizatorului la orice serviciu al Site-ului, ori pentru nepublicarea oricaruri continut (sau anunt, integral sau partial) expediat de utilizator in vederea publicarii ori pentru eliminarea sau modificarea in orice mod a unui asemenea continut, pentru interzicerea definitiva a accesului la una sau mai multe dintre facilitatile oferite de Site, sau pentru desfiiintarea contului utilizatorului pe Site, fara niciun fel de atentionari sau notificari prealabile si fara a fi necesare orice alte formalitati in acest sens.

Utilizatorul este responsabil pentru intreaga sa activitate in legatura cu publicarea de comentarii in Site. Utilizatorul se obliga sa apere administratorul Site-ului impotriva oricaror cereri, pretentii sau reclamatii de orice natura formulate de un tert in legatura cu aceste comentarii si cu eventualele drepturi incalcate prin publicarea acestora si sa despagubeasca administratorul Site-ului fata de orice cheltuieli si costuri angajate in legatura cu cele de mai sus.

load
Sunt de acord

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politicii de Cookie | Setari