Paste cu pesto si broccoli

/ / Modificat: 2018-03-26
Paste cu pesto si broccoli

"Mami, cand mai faci spaghete?" Este o intrebare pe care o auzi din ce in ce mai des de la copilul tau. Spaghete cu branza, cu carne, cu sos de rosii... parca pe lume n-ar mai exista un alt fel de mancare, in afara de paste sau spaghete! Oricat de mult ai incerca sa ii insufli copilului tau obiceiuri alimentare sanatoase, pastele raman preferatele prichindelului tau. Si fiindca nu te lasa inima sa-l privezi de o portie delicioasa de paste, macar alege-le pe cele sanatoase, fara gluten, si prepara-le intr-un mod sanatos, cu legume si sos facut in casa.

Incearca aceasta reteta de paste cu broccoli si sos pesto, un preparat satios, plin de fibre si vitamine nu numai pentru cei mici, dar pentru intreaga familie!

Ingrediente pentru 4-6 portii:

  • 400 g paste fara gluten;
  • 300 g broccoli desfacut in buchetele blansate;
  • 20 g frunze de busuioc proaspat;
  • 30 ml ulei de masline extravirgin;
  • 100 g parmezan proaspat ras;
  • 20 g seminte de pin;
  • 1 catel de usturoi, maruntit;
  • 3 ml suc de lamaie;
  • 1 g sare.

Timp de preparare: 35 minute

Mod de preparare:

Intr-un robot de bucatarie, adauga broccoli, busuiocul si uleiul si pulseaza pentru a le combina. Adauga parmezan, seminte de pin, usturoi, suc de lamaie si sare si amesteca pana obtii un amestec omogen.

Fierbe pastele si amesteca-le cu sosul pesto.

Iata ca poti prepara paste intr-un mod sanatos, strecurand si cateva legume. Ba mai mult, ii poti spune copilului ca pastele cu broccoli si pesto sunt preferatele celor mai buni jucatori de fotbal de la FC Barcelona. Pentru ca hranirea copiilor cu alimente sanatoase este o provocare destul de mare, Beko lanseaza Eat Like A Pro, o initiativa globala de a ajuta parintii din intreaga lume sa isi hraneasca micutii cu alimente mai sanatoase. 

Ca partener premium al FC Barcelona, Beko stie exact ce mananca in fiecare zi cei mai buni jucatori din lume pentru a avea cele mai bune rezultate. Aratand copiilor ce mananca eroii lor, ii putem convinge ca alimentele sanatoase sunt interesante si atractive.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Retete paste Retete copii Retete broccoli

Articole recomandate

Citeste si despre