Clatite cu afine si banane in stil american

/ / Modificat: 2018-03-23
Clatite cu afine si banane in stil american

Cei mici adora clatitele, mai ales atunci cand sunt servite la micul dejun. Numai mirosul de clatite le deseneaza un zambet larg pe fata si le da o stare de bine - startul perfect pentru o zi plina la scoala! Ce ai zice daca in locul clatitelor clasice, ti-ai rasfata copiii cu o portie de clatite pufoase cu afine si banane? 

Afinele sunt recunoscute pentru proprietatile lor antioxidante si pentru faptul ca fortifica sistemul imunitar, iar bananele, pe langa faptul ca sunt satioase, ofera un plus de energie!

Ingrediente pentru 2 portii:

  • 60 g iaurt;
  • 100 g banane coapte, pasate;
  • 200 g fulgi de ovaz;
  • 1 ou;
  • 40 ml lapte sau lapte de migdale;
  • 5 g praf de copt;
  • 5 g extract de vanilie;
  • 40 g afine;
  • ulei de cocos sau unt pentru a unge tigaia.

Timp de preparare: 15 minute

Mod de preparare:

1. Toarna iaurtul, bananele, fulgii de ovaz, oul, laptele, praful de copt si extractul de vanilie intr-un blender si amesteca totul la o treapta superioara de viteza pana cand fulgii de ovaz sunt complet sparti. Adauga afinele si lasa compozitia la o parte cateva minute pentru a se ingrosa.

2. Incinge o tigaie la foc mediu si unge-o cu putin unt sau ulei de cocos. Tigaia trebuie sa fie bine incinsa inainte de a incepe sa prepari clatitele.

3. Toarna compozitia direct din blender in tigaie si prajeste clatitele pana cand marginile s-au intarit, timp de 2-3 minute. Intoarce-le si mai prajeste-le 1-2 minute. Repeta pana cand ai folosit toata compozitia, avand grija sa ungi din nou tigaia intre clatite.

4. Serveste cu toppinguri sanatoase, la alegere.

Caca esti convinsa ca micutii tai vor stramba putin din nas cand in loc de ciocolata sau dulceata, vor vedea afine si banane in "stare pura", spune-le ca fructele sunt nelipsite din alimentatia celor mai renumiti sportivi!

Hranirea copiilor cu alimente sanatoase este o provocare destul de mare. De aceea, Beko lanseaza Eat Like A Pro, o initiativa globala de a ajuta parintii din intreaga lume sa isi hraneasca micutii cu alimente mai sanatoase. Ca partener premium al FC Barcelona, Beko stie exact ce mananca in fiecare zi cei mai buni jucatori din lume pentru a avea cele mai bune rezultate. Aratand copiilor ce mananca eroii lor, ii putem convinge ca alimentele sanatoase sunt interesante si atractive.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Retete copii Retete clatite

Articole recomandate

Citeste si despre