Supa de pui cu taitei

| | Modificat: 2018-03-26 00:00:00

Supele bogate in legume ajuta la o digestie sanatoasa si regleaza tranzitul intestinal, asa ca nu ar trebui sa lipseasca din meniul copilului tau. Nu trebuie sa experimentezi si sa incerci retete complicate, sofisticate, sperand ca micutului tau sa nu faca nazuri atunci cand ii pui castronelul cu supa in fata. Limiteaza-te la supa copilariei, de pui cu taitei si plina de cele mai nutritive legume. 

supa-pui

Cu cateva trucuri si ingrediente cheie, supa de pui cu taitei va deveni mancarea preferata a copilului tau, mai ales cand ii vei spune ca supa este un preparat de baza in alimentatia celor mai apreciati sportivi. Pentru ca a-l face pe cel mic sa manance sanatos devine de cele mai multe ori un sport obositor de performanta pentru tine, Beko si FC Barcelona au dat startul initiativei Eat Like a Pro, care ii ajuta pe parinti sa le insufle copiilor principiile unei alimentatii sanatoase. Aratandu-le copiilor ce mananca eroii lor, ii poti convinge mai usor ca legumele sunt interesante si atractive!

Iata cum se prepara supa de pui cu taitei, ideala pentru o cina usoara, dar satioasa:

Ingrediente pentru 4-6 portii:

  • 700 g piept de pui dezosat, fara piele;
  • 4 morcovi medii, decojiti si taiati marunt;
  • 1 ceapa medie, tocata marunt;
  • 3 tulpini de telina tocate marunt;
  • 1-2 catei de usturoi;
  • 25 ml ulei de masline extravirgin;
  • 500 ml apa;
  • 10 g rozmarin uscat, zdrobit;
  • 2 frunze de dafin;
  • sare dupa gust;
  • 150 g taitei nefierti;
  • 20 g patrunjel proaspat maruntit;
  • 5 ml suc de lamaie proaspat stors.

Timp de preparare: 60 minute

Mod de preparare:

1. Da focul la mediu-ridicat. Pune o cratita pe foc, in care adaugi uleiul de masline, puiul, morcovii, ceapa, telina, usturoiul, amesteci timp de 2 minute, apoi adaugi apa, rozmarinul si frunzele de dafin.

2. Acoperi si fierbi timp de 35-40 de minute.

3. Adauga sare si scoate puiul fiert si lasa-l sa se raceasca timp de 10 minute, apoi taie-l in bucati mici. Intre timp, adauga taiteii pe foc. Mareste focul, acopera si fierbe taiteii pana cand se inmoaie, timp de 10 minute. Adauga suc de lamaie si amesteca, apoi toarna inapoi puiul gatit si taiat in bucati mici.

4. Serveste supa calda, cu patrunjel proaspat maruntit deasupra.

Taguri Supa Retete supa Supa pui

Citeste si despre