Chec cu afine

/ / Modificat: 2018-04-16
Chec cu afine

Cand cei mici iti cer o gustare intre mese, surprinde-i cu un chec cu afine! Se pregateste in mai putin de ora si poate fi servit chiar si dimineata la micul dejun, alaturi de un ceai sau un pahar cu lapte. In plus, astfel le poti arata copiilor ca fructele sunt delicioase si pot sta la baza celor mai savuroase gustari!

Ingrediente pentru 4-6 portii:

  • 230 ml apa calda;
  • 6 g (o lingura) de drojdie uscata;
  • 4 g sare;
  • 20 g miere;
  • 550 g faina integrala de grau;
  • 100 g nuci caju - maruntite;
  • 100 g afine;
  • seminte de susan - pentru a le presara pe deasupra.

Timp de preparare: 35 minute

Mod de preparare:

1. Pune apa calda intr-un recipient mare. Adauga drojdia si amesteca bine.

2. Adauga faina si sare. Amesteca bine folosind o lingura de lemn. La sfarsit adauga nucile caju maruntite si mierea. Daca aluatul este prea uscat, adauga treptat apa calda, cate o lingura.

3. Marunteste afinele la blender si asaza-le în mijlocul aluatului, apoi împatureste fiecare parte peste mijloc, ca un plic. Intoarce partea inchisa a aluatului cu susul in jos si pune aluatul intr-un vas uns, acopera-l cu un capac si lasa-l la crescut pana cand isi dubleaza marimea, timp de circa 1 ora.

4. Formeaza un cerc sau un dreptunghi in aluat si asaza-l intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Presara seminte de susan pe deasupra. Lasa-l la crescut timp de 20 de minute.

5. Preincalzeste cuptorul la 200°C timp de 25 de minute inainte de a coace.

6. Cresteaza o forma de X pe aluat, in mijloc, folosind un cutit ascutit.

7. Coace timp de 30 de minute.

Este foarte important ca cei mici sa manance zilnic portia necesara de fructe. Si pentru ca hranirea copiilor cu alimente sanatoase este o provocare destul de mare pentru majoritatea parintilor, Beko lanseaza programul Eat Like A Pro, o initiativa globala de a ajuta parintii din intreaga lume sa isi hraneasca micutii cu alimente mai sanatoase.

Ca partener premium al FC Barcelona, Beko stie exact ce mananca in fiecare zi cei mai buni jucatori din lume pentru a avea cele mai bune rezultate. Aratand copiilor ce mananca eroii lor, ii putem convinge ca alimentele sanatoase sunt interesante si atractive.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Chec Retete chec

Articole recomandate

Citeste si despre