Briose cu ou pentru micul dejun

/ / Modificat: 2018-03-23
Briose cu ou pentru micul dejun

Pentru zilele in care vrei sa-ti rasfeti copiii cu un mic dejun satios si sanatos, ti-am pregatit o reteta gustoasa de briose cu ou si spanac. Micul dejun este cea mai importanta masa a zilei si trebuie sa asigure aportul de vitamine si minerale care sa confere micutilor energie si vitalitate.

Spanacul are o multime de beneficii pentru sanatate, datorita multitudinii de nutrienţi pe care ii contine: minerale, vitamine, potasiu, zinc, magneziu, fier şi calciu. Este bogat in antioxidanti, are proprietati anti-inflamatorii, combate oboseala si da energie. Stia Popeye ce stia cand manca spanac ori de cate ori se simtea lipsit de putere.

In plus, briosele cu ou si spanac pot inlocui cu succes omleta de dimineata si pot fi luate si la pachet! Iata care sunt ingredientele de care ai nevoie si cum se prepara acest mic dejun nutritiv.

Ingrediente pentru 4-6 portii:

  • 8 oua mari;
  • 60 ml lapte;
  • 80 g spanac proaspat tocat;
  • 100 g rosii cherry, taiate in sferturi;
  • 30 g ceapa esalota maruntita;
  • avocado taiat felii, pentru servit;
  • 20 g (o ceasca) de patrunjel tocat;
  • branza feta faramitata pentru servit.

Timp de preparare: 35 minute

Mod de preparare:

1. Preincalzeste cuptorul la 180°C. Unge o forma de briose cu ulei de masline.

2. Intr-un castron mare, bate ouale si laptele cu un mixer manual. Adauga spanacul, patrunjelul, rosiile si ceapa, apoi amesteca.

3. Imparte compozitia in mod egal in formele de briose si coace timp de 20-25 de minute sau pana cand oul s-a intarit. Scoate briosele din cuptor si lasa-le la racit timp de 5 minute in forme, apoi foloseste un cutit pentru a le scoate.

4. Presara felii de avocado, rosii cherry si putina branza pe fiecare briosa.

Crezi ca iti va fi greu sa iti convingi pustii sa renunte la cerealele cu lapte in favoarea unui preparat pe baza de legume? Ei bine, atunci ar trebui sa stie ca spanacul este alimentul de baza in alimentatia sportivilor de performanta, la micul dejun.

Hranirea copiilor cu alimente sanatoase este o provocare destul de mare. De aceea, Beko lanseaza Eat Like A Pro, o initiativa globala de a ajuta parintii din intreaga lume sa isi hraneasca micutii cu alimente mai sanatoase. Ca partener premium al FC Barcelona, Beko stie exact ce mananca in fiecare zi cei mai buni jucatori din lume pentru a avea cele mai bune rezultate. Aratand copiilor ce mananca eroii lor, ii putem convinge ca alimentele sanatoase sunt interesante si atractive.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Retete copii Mic dejun copii Retete mic dejun

Articole recomandate

Citeste si despre