Tratamentul paraliziei cerebrale la copii prin transfuzie de celule stem este acum mai accesibil

/ / Modificat: 2014-03-05
Tratamentul paraliziei cerebrale la copii prin transfuzie de celule stem este acum mai accesibil

Luna martie marcheaza o noua premiera pentru lumea medicala din Romania: a fost lansat primul studiu clinic axat pe tratarea paraliziei cerebrale la copii prin transfuzie de celule stem.

Acest studiu este initiat si sustinut de catre banca familiala de celule stem Cord Blood Center Medical, in parteneriat cu doua institutii medicale din Romania: Clinica de Neurologie Pediatrica - Spitalul Clinic de Psihiatrie "Prof. Dr A. Obregia", Bucuresti si Institutul Clinic Fundeni, Clinica de pediatrie, Departamentul Transplant Medular.

Scopul principal al acestui trial clinic este cresterea accesibilitatii la tratamentul paraliziei cerebrale - prin metoda transfuziei cu propriile celule stem recoltate la nastere - a unui numar cat mai mare de copii din Romania, care sufera de aceasta maladie.

"In tara noastra exista cca 21.000 de copii afectati de paralizie cerebrala, insa prea putine grefe stocate, afirma Dr. Dana Craiu", investigator principal si coordonator studiu. 

Lansarea studiului medical are loc in luna martie, luna in care Cord Blood Center  Medical, prima si cea mai mare banca de celule stem din Romania, aniverseaza 8 ani de existenta in Romania, 8 ani de cand a efectuat prima recoltare de celule stem din tara noastra, marcand astfel debutul unei noi proceduri si discipline medicale.

cord-blood-center

La conferinta de presa au participat:

Dr.  Speranta Arciudean, Director Departament Medical, Cord Blood Center Grup

Dr . Dana Craiu - Investigator principal si coordonator national studiu, Clinica de Neurologie Pediatrica - Spitalul Clinic de Psihiatrie "Prof. Dr A. Obregia", Bucuresti 

Dr. Anca Colita - Investigator principal - Institutul Clinic Fundeni, Clinica de pediatrie, Departamentul Transplant Medular

Va invitam sa urmariti imagini de la conferinta de presa, preluate si difuzate de catre Pro Tv: http://bit.ly/1dmyN2c.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre