Ce poti face ca bebelusul tau sa doarma mai bine?

/ / Modificat: 2010-06-16
Ce poti face ca bebelusul tau sa doarma mai bine?

Somnul bebelusului este deosebit de important in procesul sau de crestere si dezvoltare. Dar ce te faci cand trece de ora obisnuita de culcare si tu tot nu reusesti sa adormi bebelusului? Iata cateva trucuri care te vor ajuta ca atat bebelusul tau, cat si tu, sa dormiti mai bine.


Somnul bebelusului este deosebit de important in procesul sau de crestere si dezvoltare. Dar ce te faci cand trece de ora obisnuita de culcare si tu tot nu reusesti sa adormi bebelusului? Iata cateva trucuri care te vor ajuta ca atat bebelusul tau, cat si tu, sa dormiti mai bine.

Rutina este cheia

Bebelusii care se trezesc frecvent noaptea, dorm mai mult. Chiar daca nu esti o persoana matinala, este mai bine sa-ti inveti copilul sa se trezeasca dimineata devreme, decat sa te trezeasca pe tine in toiul noptii. Astfel, cel mic se va obisnui cu rutina impusa de tine si vei castiga ore bune de somn pe parcursul noptii.

Somnul de scurta durata la pranz

Cand iti culci copilul dupa-amiaza nu face intuneric bezna in camera. In acest mod, cu o lumina difuza in camera, copilul se va trezi destul de repede dormind mai putin la pranz si mai mult noaptea.

Alaptatul bebelusului

Laptele matern este cea mai buna alimentatie pentru bebelusul tau, de aceea este recomandat sa-l alaptezi cat mai mult cu putinta. Fa-ti timp sa-l alaptezi si incurajeaza-l sa mananace mult pentru ca cei mici au obiceiul de a se rasfata in timp ce sunt alaptati sau chiar adorm.

Copii sunt foarte sensibili la tot ce se intampla in jurul lor si orice detaliu le poate distrage atentia. De aceea, este recomandat sa-ti hranesti copilul intr-o camera semi-obscura pe parcursul zilei. Cu cat il hranesti mai des in timpul zilei, cu atat va dormi mai bine noaptea.

Hraneste-l inainte de culcare

Bebelusii vor sa-si simta mama aproape inainte de culcare si, de aceea, este foarte important sa fie calmi si relaxati in aceasta perioada. Ca sa ai si tu un somn linistit, alapteaza-ti copilul inainte de culcare si astfel el va fi calm si va dormi profund.

Calm inainte de culcare

Perioada dinainte de somn trebuie sa fie una calma, ca cel mic sa se relaxeze si sa adoarma repede. Cu cat este mai agitat inainte de culcare, cu atat mai greu va adormi. Daca baia il calmeaza pe micutul tau, atunci spala-l in fiecare seara.

Trezirea noaptea

Daca cel mic se trezeste noaptea, alapteaza-l si apoi culca-l la loc. Fa acest lucru intr-o camera intunecata si evita sa-i schimbi scutecul sau sa-l "chinui" prea mult pentru ca-l vei trezi si apoi nu va mai adormi.

Bebelusul se va obisnui ca noaptea se trezeste doar ca sa manance putin si apoi sa adoarma la loc cu usurinta.

Evita suzetele

Bebelusii dezvolta un reflex pentru supt si, de aceea, parintii le ofera adesea suzete pentru a le satisface aceasta placere. Mai bine invata-ti copilul sa-si satisfaca aceasta placere atunci cand suge de la san, nu prin suzeta.

Primul nascut al familiei reprezinta o provocare si in cele mai multe cazuri copii necesita foarte multa atentie si timp din partea parintilor. De aceea, este foarte important ca si tu sa ai grija de tine si sa te relaxezi pentru ca doar astfel vei avea suficienta energie si putere pentru o zi activa alaturi de copilasul tau.

Participa la concurs si castiga o saltea Dormeo Baby Confort pentru copilul tau.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre