Cum alegi termometrul potrivit pentru copilul tau

/ / Modificat: 2013-10-26
Cum alegi termometrul potrivit pentru copilul tau

In fiecare toamna apar schimbarile de temperatura ce aduc cu ele raceala si starea specifica ei, de indispozitie. Printre cei mai expusi la raceala si febra sunt copiii, iar mamele stiu cat de important este sa trateze eficient aceste episoade de raceala si sa redea buna dispozitie celor mici. In paralel cu tratamentul medicamentos, trebuie sa stim in permanenta cum evolueaza febra copilului, iar pentru asta avem nevoie de un termometru de incredere.

Ce trebuie sa iei in calcul cand cumperi un termometru?

Timpul de masurare

Afisarea temperaturii la un termometru digital poate dura intre 10 si 80 de secunde, in functie de model. Mai rapide sunt termometrele cu infrarosu, care masoara temperatura in 1 – 3 secunde, cu un efort minim din partea mamei si confort sporit pentru copil.

Caracteristici specifice

Daca la termometrele cu mercur asteptai cateva minute (ca sa fii sigura) inregistrarea valorilor, termometrele digitale si cele cu infrarosu te anunta printr-un semnal sonor finalul masuratorii. Astfel, stii cat trebuie sa lasi termometrul, fara sa fortezi copilul sa stea mult timp nemiscat. Este bine ca ecranul termometrului sa fie suficient de mare, iar informatiile clar afisate, pentru a nu lasa loc de interpretare.

Siguranta pentru copil

Cand cumperi un termometru digital, asigura-te ca varful termometrului nu poate leza pielea bebelusului. Cele mai delicate sunt varfurile rotunjite, fara niciun fel de asperitati.  Pentru masurarea rectala, alege un termometru digital cu varf flexibil; acest model este cel mai indicat intrucat iti ofera siguranta ca cel mic nu se poate rani in niciun fel. Fie ca ai un termometru cu infrarosu sau unul digital, pastreaza-l in carcasa protectoare (daca este prevazut cu una) intr-un loc sigur. De regula, termometrele sunt impermeabile pentru apa si reziste la socuri mecanice, dar este bine sa le folosesti cu atentie.

Precizia masurarii

Cumpara un termometru pe care sa te poti baza; informeaza-te in farmacie sau pe internet despre calitatea termometrelor de pe piata si ia o decizie in cunostinta de cauza. Probabil vei spune ca un termometru nu necesita un proces indelungat de analiza, dar iti vei da seama de importanta calitatii sale daca atunci cand copilul are febra, acesta nu indica valorile reale.

Cercetarile stiintifice au dovedit ca temperatura corpului poate fi detectata cu acuratete maxima la nivelul urechii si rectal; prin urmare, acestea sunt zonele in care se recomanda cu precadere masurarea temperaturii.

Utilizarea facila

Masurarea rectala ofera indicatii precise privind temperatura corpului insa este foarte incomoda pentru bebelusul deja indispus din cauza febrei. Mult mai simplu atat pentru tine, cat si pentru cel mic, este sa ii masori temperatura la nivelul urechii. Thermoval duo scan, termometrul pentru frunte si ureche de la Hartmann, masoara cu acuratete temperatura pentru ca tu sa obtii valori exacte, fara a deranja copilul in niciun fel. Thermoval duo scan poate masura temperatura pe frunte si in ureche; prin urmare, ai doua metode de masurare incorporate in acelasi termometru. 

Avantajele pentru mamici si copii ale termometrului cu infrarosu

Poti fi sigura de valorile afisate. Orice mama se ingrijoreaza cand micutul ei are febra si face tot posibilul sa o controleze cat mai bine. Masurand temperatura la nivelul urechii, elimini un numar foarte mare de surse de erori (transpiratie, influenta temperaturii din camera, mentinerea termometrului intr-o pozitie gresita etc.). Trebuie doar sa urmezi pictogramele de pe ambalajul termometrului si in doar 1 secunda vezi valoarea temperaturii.

masurarea in ureche cu Thermoval duo scan

Cu Thermoval duo scan poti masura temperatura si pe frunte, mai ales la bebelusii mai micuti de 6 luni. Metoda este foarte comoda atat pentru tine, cat si pentru cel mic: asezi termometrul la mijlocul fruntii si apoi il deplasezi usor catre tampla; dupa 3 secunde auzi un semnal sonor care te anunta ca valorile au fost inregistrate.

Pe durata masuratorii, copilul nu trebuie sa stea mult timp nemiscat. Fata de masurarea axilara, orala sau rectala cu un termometru digital, unde copilul trebuie sa mentina termometrul nemiscat cateva minute, Thermoval duo scan masoara temperatura in 1, respectiv 3 secunde, iar daca masori la nivelul urechii obtii valori similare masuratorii rectale (fara inconvenientele ei!).

Igienic si economic. Dezinfectarea varfului se realizeaza foarte usor: cu servetele impregnate cu alcool. Nu trebuie sa cumperi produse scumpe pentru curatare si nici rezerve de protectie a varfului.

trusa-termosoval-mama-copil

Este trusa ta pentru febra. Thermoval duo scan are o carcasa speciala de plastic foarte rezistent, in care il poti pastra tot timpul (ideala inclusiv pentru deplasari). In interiorul ei ai un compartiment special in care poti sa tii rezerva de servetele dezinfectante pentru varf.

Cadoul perfect. Ca si parinte, stii cat de binevenit este un cadou util. Fa-le o bucurie prietenilor cu copii si ia-le in dar un termometru cu infrarosu – le vei insenina considerabil zilele cu febra ale copiilor.

Informeaza-te in continuare despre febra la copii pe www.masoarafebra.ro.

concurs thermosoval

In perioada 17 septembrie – 17 decembrie 2012 te invitam sa participi la concursul de pe site, in urma caruia poti castiga un termometru cu infrarosu pentru frunte si ureche, Thermoval duo scan.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Febra bebelusi Temperatura copii Termometru bebelusi Sugar temperatura

Articole recomandate

Citeste si despre