Cearcanele la bebelus

/ / Modificat: 2017-05-08
Cearcanele la bebelus

Majoritatea bebelusilor au cearcane, desi dorm suficient, fapt care nu reprezinta un semn bun. Totusi, se poate intampla ca cearcanele sau pungile de sub ochi sa apara de la nastere si sa nu dispara niciodata.

Parerea unui medic despre un astfel de caz in care sursa cearcanelor nu este cunoscuta nici dupa investigatii a fost ca "asa este fizionomia copilului".

Cearcanele inseamna afectiuni

Cu exceptia celor cauzate de un somn deficitar, cearcanele bebelusilor (si nu numai) pot semnala faptul ca cel mic are anemie, lipsa de vitamine, oxiuri sau chiar hepatita. La adulti, ele pot fi semnul unei afectiuni renale sau a ficatului.

Copilul poate sa aiba, de exemplu, lipsa de fier din organism, din care rezulta lipsa poftei de mancare, cearcane, paloare. Verificarea de rutina a nivelului de fier din corp se face prin cercetarea interiorului pleoapei inferioare, care trebuie sa aiba o culoare cat mai rosiatica si inchisa, nu rozie.

Prezenta oxiurilor determina si ea anemie si cearcane. De cele mai multe ori oxiurii sunt greu de indepartat, deoarece cat timp copilul baga in gurita obiecte sau se joaca la nisip exista riscul de a ingera bacterii.

Polipii sa fie de vina?

Mamici de pe forumul Copilul.ro sustin ca au scapat de cearcanele bebelusului dupa operatia de polipi, insa operatia se poate evita prin tratament cu picaturi. O alta mamica povesteste cum acest tratament cu picaturi, timp de numai zece zile, l-a ajutat pe micutul ei sa scape de problema, care daca nu s-ar fi rezolvat, ar fi ajuns pana la operatie.

Detoxifierea organismului bebelusului

Curatarea organismului de toxine se face cu ajutorul vitaminei C sau a ceaiurilor, atat timp cat acestea din urma ajuta organismul sa isi indeplineasca normal functiile excretoare si nu au efecte nedorite.

Exista mai multe tipuri de ceaiuri detoxifiante, unele purifica sangele si stimuleaza sistemul circulator, care va duce mai mult oxigen si mai multi nutrienti in tot corpul, altele stimuleaza ficatul, splina si fierea sau rinichii.

Exista si plante care pot detoxifia intregul organism, nu doar anumite organe. Radacina de ghimbir curata rinichii, tractul intestinal si pielea. Echinaceea curata sistemul limfatic, intarind sistemul imunitar. Ceaiurile detoxifiante sunt indicate in special adultilor, deci verifica ingredientele inainte de a-l cumpara si citeste contraindicatiile pentru a vedea daca este ceaiul potrivit. Indicat este sa intrebi si farmacistul, in functie de varsta copilului.

Vitamina C joaca un rol important in producerea hormonilor antistres, este si un foarte bun antioxidant si participa si ajuta in procese de neutralizare a radicalilor liberi din organism.

Oricare ar fi cauza cearcanelor bebelusului, trebuie sa mergi cu bebe la medic pentru analize (vsh, copro etc.). Daca alaptezi, poti lua si tu un supliment de fier.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre