Hamul (port bebe-ul) bebelusului, cum il alegi?

/ / Modificat: 2014-02-11
Hamul (port bebe-ul) bebelusului, cum il alegi?

Hamul sau port bebe-ul este un dispozitiv si un accesoriu nelipsit din casa unei familii cu bebelusi. Exista mai multe tipuri de hamuri, unele pentru atunci cand bebelusul este foarte mic si nu merge (numit si port bebe) si unul pentru atunci cand ajung la varsta la care face deja primii pasi, dar mai are ceva probleme cu echilibrul.

Cea mai importanta este siguranta copilului cand vine vorba de astfel de accesorii!

Fie ca este vorba de un port bebe (pentru micutii care inca nu au descoperit primii pasi), fie ca este vorba de un ham de siguranrta, care il invata sa mearga mai repede si mai usor, iata la ce trebuie sa fii atenta atunci cand cumperi un ham pentru bebelusi!

Verifica sa fie rezistente toate prinderile!

Analizeaza atent fiecare cusatura, catarama, fermoar sau alt mijloc de prindere si vezi cat de bine sunt facute tragand putin mai tare de ele. Daca ele incep sa se slabeasca sub presiunea fortei mainii, inseamna ca nu este suficient de sigur.

Asigura-te ca este suficient de confortabil pentru bebe!

Nu numai siguranta conteaza! Desi ea primeazza in orice alegeri pentru bebelus, confortul vine imediat dupa aceea. Daca micutul tau nu se simte confortabil in el, nu il vei putea folosi pentru ca nu va sta in el! Materialul din care e facut hamul trebuie sa fie moale, elastic si sa nu aiba parti rigide care ar putea determina aparitia durerilor de spate sau umeri ori de picioruse a bebelusului. Curelele trebuie sa fie fixe, dar si confortabile pentru ca nu este indicat sa stranga prea tare piciorusele sau burtica micutului. Cel mai bine este sa mergi impreuna cu bebelusul atunci cand vrei sa cumperi port bebe-ul si sa il testezi direct pe el.

Verifica daca este reglabil!

Nu alege port bebe-uri sau hamuri fixe, doar pentru o anumita varsta. Cele care se regleaza si se adapteaza greutatii si varstei copilului sunt mult mai practice si convenabile. Te ajuta sa economisesti foarte multi bani si spatiu!

Fii atenta si la materialele din care e construit hamul!

Nu numai dotarile, ci si facilitatile conteaza! Dar si textura materialului poate afecta sanatatea bebelusului, daca nu este dintr-unul "prietenos" cu pielea copilului. Mai ales vara cand pielea copilului ia contact direct cu materialul. Urmareste eticheta si asigura-te ca sunt materiale 100% naturale.

Cel mai indicat, nu foarte scump si benefic pentru pielea bebelusului este bumbacul care lasa aerul sa circule si nu irita pielea micutului ca materialele textile. De exemplu, nailonul sau catifeaua reiata nu sunt potrivite pentru sezonul cald, caci se incing si pot produce eczeme pielii. De asemenea, uita-te pe eticheta si vezi daca poate fi spalat la masina! Este indicat sa cumperi astfel de produse, pentru ca ele se curata usor si asigura o igiena corecta si copilului, tinandu-l departe de microbi.

Vezi daca este confortabil si pentru tine!

Vorbim in special de port-bebe! Testeaza mai multe tipuri pana sa alegi unul, asigura-te ca are curelele late (pentru a nu-ti provoca dureri de spate sau de umeri si a nu te irita) si ca distribuie corespunzator greutatea copilului. Gandeste-te ca micutul tau va mai lua in greutate si trebuie ca acesta sa nu te incomodeze foarte tare cat mergi cu el in port bebe! De asemenea, ia in calcul si ca bretelele sau curelele sa fie reglabile! Cu siguranta nu vei fi singura care va purta bebelusul in ham si de aceea, trebuie ca el sa se potriveasca si altor persoane si conformatiilor lor.

Alege modele simple, care se folosesc cu usurinta!

Desi pare mai tentant sa iei un port bebe care are multiple dotari si functii, cel care este mai simplu iti va fi mai de ajutor. Daca sistemele de inchidere sunt complicate sau in multi pasi iti va fi tare incomod sa pui repede bebelusul in port bebe cand esti pe fuga si risti sa nu o faci cum trebuie, punandu-i siguranta in pericol.

Verifica sa aiba un suport pentru cap!

Avand in vedere ca port bebe-ul poate fi folosit imediat dupa nastere, bebelusul nu are capacitatea sa isi tina capul singur prea mult. De aceea, este indicat ca acesta sa fie dotat cu un suport special, captusit, moale pe care micutul sa isi sprijine capul atunci cand doarme sau cand nu si-l mai poate tine singurel.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Port bebe Plimbare copii Primii pasi bebelusi

Articole recomandate

Citeste si despre